Sonkás szélesmetélt gombás raguval

Hozzávalók

15 dkg sonka(mangalica), 1 db (közepes) hagyma, 1 csomag petrezselyem, 10 dkg vaj, 40 dkg tészta (szélesmetélt, papardelle), só, bors, kakukkfű, szalonna (füstölt)

 

Sonkás szélesmetélt gombás raguval

 

A mangalicasonkából vagy füstölt sonkából rózsákat formázunk és forró serpenyőben megpirítjuk, majd egy kicsit félretesszük.

A csíkokra vágott füstölt szalonna zsírjában megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a fűszereket és a rókagombát. Kevés vadalaplével beforraljuk, tejszínnel finomítjuk, vajjal dúsítjuk.

Közben kifőzzük a tésztát. Tálaláskor a tészta alulra kerül, a gombás ragut rá, a sonkát pedig a legtetejére tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sonkás szélesmetélt gombás raguval
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.