Sonkás szélesmetélt gombás raguval

Hozzávalók, sonkás szélesmetélt gombás raguval

15 dkg mangalica sonka
1 db közepes hagyma
1 csomag petrezselyem
10 dkg vaj
40 dkg tészta (szélesmetélt, pappardelle)

bors
kakukkfű
füstölt szalonna

 

Sonkás szélesmetélt gombás raguval

Sonkás szélesmetélt gombás raguval

 

A sonkás szélesmetélt gombás raguval recept elkészítése

 

A mangalica sonkából vagy füstölt sonkából rózsákat formázunk, és forró serpenyőben megpirítjuk, majd egy kicsit félretesszük. A mangalica sonkához aktuális árat itt találnak. Füstölt sonkához összehasonlításképp pedig itt találnak aktuális árat.

A csíkokra vágott füstölt szalonna zsírjában megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a fűszereket és a rókagombát. Kevés vadalaplével beforraljuk, tejszínnel finomítjuk, vajjal dúsítjuk.

Közben kifőzzük a tésztát. Tálaláskor a tészta alulra kerül, a gombás ragut rá, a sonkát pedig a legtetejére tálaljuk.

Válogasson kedvére szélesmetélt-receptjeink közül itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sonkás szélesmetélt gombás raguval
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.