Sonkával besütött penne

Hozzávalók, sonkával besütött penne

20 dkg füstölt sonka,
3 evőkanál liszt,
bazsalikom,
5 db paradicsom,
3 gerezd fokhagyma,
15 dkg vaj,
2,5 dl tej,
petrezselyem

 

Sonkával besütött penne

Sonkával besütött penne

 

A sonkával besütött penne recept elkészítése

 

A pennetésztát forrásban lévő sós vízben félkészre főzzük. A vajat egy lábosban felmelegítjük, és hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott füstölt sonkát, valamint provence-i fűszert, sót, lisztet és a tejet. Az egészet felforraljuk,  egy gerezd fokhagymát összezúzva beleteszünk.

A pennét hozzákeverjük. A pannóniasajttal megreszeljük a tetejét, és ezzel is összekeverjük, majd kis teflonformákba tesszük, és a tetejére trappista sajtot reszelünk. Sütőbe tesszük annyi időre, amíg a sajt rásül a tetejére.

Egy serpenyőben olajat melegítünk. A megmaradt fokhagymát összezúzzuk, és lepirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a paradicsomkockát, a vágott petrezselymet és a bazsalikomot, megsózzuk. A besütött tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

További pennés receptért kattintson ide!

Cím
recipe image
Recept neve
Sonkával besütött penne
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.