Sörös-sajtos palacsinta

 

A sörös-sajtos palacsinta hozzávalói

20 dkg finomliszt, 2,5 dl tej, 2 dl sör, 1 dl szódavíz, 2 evőkanál reszelt sajt, 2 db tojás, 0,5 dl olaj, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál curry, 1 csapott mokkáskanál őrölt szerecsendió, 1 késhegynyi törött fehér bors, a tálaláshoz 10 dkg reszelt sajt

 

Sörös-sajtos palacsinta, a kép illusztráció, forrás: Piaxabay

Sörös-sajtos palacsinta, a kép illusztráció, forrás: Piaxabay

 

Nézzük a szokásos dolgokat, költségtervezési oldalról: talán ami érdekesség, és annyira nem szokványos alapanyag, aminek zsigerből nem tudjuk az árát, a szerecsendió lehetett - idáig. Mert itt a segítség! Ha pedig sör, akkor itt egy példa. De ezt a részét igazából Önökre bízzuk, elég nagy választék van ma már (végre!) jóféle sörökből is.

Mély keverőtálban felütjük a tojásokat, és habverővel olyan habosra verjük, amennyire csak lehetséges. Ezután hozzáöntjük a tejet és a sört. Jól összekeverjük, majd a sóval, borssal, curryporral és a szerecsendióval fűszerezzük.

Ezután beleszórjuk a lisztet, és simára keverjük. Végül beleöntjük az olajat és beletesszük a reszelt sajtot. Jól összekeverve, legalább 15 percig hagyjuk állni.

Palacsintasütőt kevés olajjal kikenünk (csak az első palacsinta sütése előtt), és jól felforrósítjuk, majd a szokásos módon megsütjük benne a palacsintákat.

A palacsinta elkészítésének alapreceptjét itt találják!

Még forrón rászórunk kevés reszelt sajtot, és négyrét hajtva, tűzálló tálba rakjuk. Tetejére is szórunk a sajtból, és a sütőben éppen csak átforrósítjuk.

Itt pedig találnak még egy receptet sörrel!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sörös-sajtos palacsinta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.