Sós hortobágyi palacsinta

A sós hortobágyi palacsinta recept hozzávalói

  • 40 dkg csirkepörkölt,
  • 1 dl tejföl,
  • 5 dkg liszt,
  • 10 dkg sajtkrém,
  • 8 db palacsinta,
  • kevés kapor

 

Sós hortobágyi palacsinta

Sós hortobágyi palacsinta

 

A sós hortobágyi palacsinta recept elkészítése

 

Egy jó háziasszony (házipapa) által vezetett, jól működő konyha arról híres, hogy semmi sem vész kárba, semmilyen étel sem végzi a szemetesben. Ha készült egy jó csirkepörkölt, és esetleg nem fogyott volna el (nehéz elképzelni), akkor itt a megoldás, a hortobágyi palacsinta. Semmi sem vész el, csak átalakul, és minden ki elégedett lesz, nézzék meg, és tegyenek így!

A csirkepörköltből a húst ledaráljuk, vagy apróra összevágjuk, összekeverjük tejföllel. Pörkölthöz recepteket itt találnak.

Fontos, hogy a palacsintát frissen süssük, itt nem alkudhatunk meg: friss tésztára lesz szükségünk! A töltelékkel betöltjük a palacsintákat, ízlés szerint formázzuk, a klasszikus verzió a négyzet alakú, de kedvünk szerint lehet másképpen is.

Paprikás mártást készítünk: a sajtkrémet összeforraljuk a pörköltalappal, és teszünk hozzá egy kevés kaprot is. A palacsintákat meglocsoljuk a mártással, és készen is vagyunk. A sajtkrémhez aktuális árat itt találnak. És, ha megnéznének egy másfajta hortobágyi receptet is, kattintsanak ide, próbálják ki így is!

Sós hortobágyi palacsinta, ahogyan a Mit főzzünk ma? konyhájában készült

Sós hortobágyi palacsinta, ahogyan a Mit főzzünk ma? konyhájában készült

További palacsinta receptjeinket itt találja. Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Várjuk vissza holnap is!

Ha pedig kipróbálnának egy édes verziót is, akkor sincs probléma, nézzenek körül itt, válogassanak, és amit kiszemeltek, készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kapros, sós hortobágyi palacsinta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.