Sós hortobágyi palacsinta

A sós hortobágyi palacsinta hozzávalói

  • 40 dkg csirkepörkölt,
  • 1 dl tejföl,
  • 5 dkg liszt,
  • 10 dkg sajtkrém,
  • 8 db palacsinta,
  • kevés kapor

 

Sós hortobágyi palacsinta

Sós hortobágyi palacsinta

 

A sós hortobágyi palacsinta recept elkészítése

 

A csirkepörköltből a húst ledaráljuk, vagy apróra összevágjuk, összekeverjük tejföllel. Pörkölthöz recepteket itt találnak.

Fontos, hogy a palacsintát frissen süssük, itt nem alkudhatunk meg: friss palacsintára lesz szükségünk! A töltelékkel betöltjük a palacsintákat, ízlés szerint formázzuk, a klasszikus verzió a négyzet alakú, de kedvünk szerint lehet másképpen is.

Paprikás mártást készítünk: a sajtkrémet összeforraljuk a pörköltalappal, és teszünk hozzá egy kevés kaprot is. A palacsintákat meglocsoljuk a mártással, és készen is vagyunk. A sajtkrémhez aktuális árat itt találnak.

További palacsinta receptjeinket itt találja. Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kapros, sós hortobágyi palacsinta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.