Spárgás pite Limarától

A spárgás pite Limarától recept hozzávalói

  • A tésztához:
  • 300 g liszt,
  • nagy csipet só,
  • 150 g vaj,
  • 1 kisebb tojás,
  • A töltelékhez:
  • 3 egész tojás,
  • 2 db tojássárgája,
  • 3 dl tejszín,
  • 3 dl tejszín,
  • 100 g bacon szalonna,
  • 100 g sajt,
  • 100 g vöröshagyma,
  • petrezselyemzöld,
  • snidling,
  • 1 csomag spárga,
Spárgás pite Limarától

Spárgás pite Limarától

 

A spárgás pite Limarától recept elkészítése

 

Először a tésztához valókat bekészítem a késes robotgépbe, néhány pillanat alatt összeállítom a tésztát, majd 15-20 percre hűtőbe teszem. A töltelékhez kevés olívaolajon ropogósra sütöm a kisebb darabokra vágott baconszalonnát. Kiszedem, majd a zsírjában megpárolom a pórét. Az is megy egy tálkába. A spárgának csak a fejét, illetve az alatta lévő leggyengébb szárát használom csak, a többit eltettem, jó lesz levesbe. A spárga fejeket is megsütöm a hagyma után, csipet barnacukorral.

A tésztát előveszem, kibélelem a pitetálat a célszerszám segítségével. Jó 10 éve már, hogy egy Horváth Rozi főzőműsorban láttam nála egy ilyen célszerszámot, azóta egyfolytában kerestem. Tavaly végre rábukkantam, a Lidl-ben.

Remek kis eszköz, könnyedén lehet vele tepsiben, tálban a tésztát egyenletes vastagságban elteríteni. Elég előtte csak nagyjából kinyújtani, a tepsi közepébe helyezni, nem kell bénázni,hogy ne szakadjon, törjön, ragadjon, ezzel szépen el lehet igazítani.

 

A recept folytatását a Limara péksége oldalon olvashatják!

 

Jó étvágyat kívánunk!

És hogy mi készülhet még spárgából? Itt adunk néhány tippet.



Comments are closed.