Spárgás pite Limarától

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 300 g liszt,
  • nagy csipet só,
  • 150 g vaj,
  • 1 kisebb tojás,
  • A töltelékhez:
  • 3 egész tojás,
  • 2 db tojássárgája,
  • 3 dl tejszín,
  • 3 dl tejszín,
  • 100 g bacon szalonna,
  • 100 g sajt,
  • 100 g vöröshagyma,
  • petrezselyemzöld,
  • snidling,
  • 1 csomag spárga,

 

Spárgás pite Limarától

Spárgás pite Limarától

 

Először a tésztához valókat bekészítem a késes robotgépbe, néhány pillanat alatt összeállítom a tésztát, majd 15-20 percre hűtőbe teszem.

A töltelékhez kevés olívaolajon ropogósra sütöm a kisebb darabokra vágott baconszalonnát. Kiszedem, majd a zsírjában megpárolom a pórét. Az is megy egy tálkába. A spárgának csak a fejét, illetve az alatta lévő leggyengébb szárát használom csak, a többit eltettem, jó lesz levesbe. A spárga fejeket is megsütöm a hagyma után, csipet barnacukorral.

A tésztát előveszem, kibélelem a pitetálat a célszerszám segítségével. Jó 10 éve már, hogy egy Horváth Rozi főzőműsorban láttam nála egy ilyen célszerszámot, azóta egyfolytában kerestem. Tavaly végre rábukkantam, a Lidl-ben.

Remek kis eszköz, könnyedén lehet vele tepsiben, tálban a tésztát egyenletes vastagságban elteríteni. Elég előtte csak nagyjából kinyújtani, a tepsi közepébe helyezni, nem kell bénázni,hogy ne szakadjon, törjön, ragadjon, ezzel szépen el lehet igazítani.

 

A recept folytatását a Limara péksége oldalon olvashatják!

 

Jó étvágyat kívánunk!

És hogy mi készülhet még spárgából? Itt adunk néhány tippet.

 

Cím
Recept neve
Spárgás pite Limarától
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.