Szélesmetélt pikáns húsgombóccal

A szélesmetélt pikáns húsgombóccal recept hozzávalói

2 szál jó minőségű, sütnivaló kolbász, 10 dkg húsos szalonna, 50 dkg szélesmetélt, 4 db tojás, 1 dl habtejszín, 1 csokor petrezselyem, 10 dkg parmezán, olívaolaj, só, bors

Szélesmetélt pikáns húsgombóccal

Szélesmetélt pikáns húsgombóccal

A szélesmetélt pikáns húsgombóccal recept elkészítése

 

Ki ne szeretné a húsgombócokat? Mi nem ismerünk ilyen embert, tényleg. Ez most a Mit főzzünk ma?-verzió húsgombócra, tésztára, nézzék meg, próbálják ki! Jó húsgolyóhoz persze jó alapanyag kell, jó kolbászhoz aktuális árakat itt találnak.

Vegyük ki a kolbászt a bőréből és formázzunk apró golyókat belőle. A tésztát a csomagoláson jelzett idő alatt főzzük ki, majd folyó vízben mossuk át. Tartsunk meg egy keveset a főzővízből. A szélesmetélthez aktuális árakat itt találnak.

Olajat hevítsünk, a húsgolyókat süssük aranysárgára benne, adjuk hozzá a lapokra vágott szalonnát is. Vegyük ki az olajból őket, és öntsünk is le a zsiradékból, tegyük bele a forró tésztát.

Egy külön edényben közben keverjük el a tojássárgáját a tejszínnel, a reszelt parmezán felével és a vágott petrezselyemmel. Zúdítsuk rá a tésztára, keverjük el, amíg be nem sűrűsödik, de ne forraljuk fel. Ha túl sűrű, ott a főzővize a tésztának, használják!

Keverjük bele a húsgombócokat. A tetejére mehet a maradék parmezán és egy kevés olívaolaj.

 

Egy másfajta húsgombóc receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.