Szőlős pulykatokány, vajas metélttel

A szőlős pulykatokány, vajas metélttel recept hozzávalói

5 dkg vaj, 1 közepes fej vöröshagyma, szárnyas húsleves, 70 dkg pulykamell, só, 1 dl tejszín, 1 evőkanál mustár, 20 dkg piros szőlő, 20 dkg fehér szőlő, 1 kiskanál keményítő

Szőlős pulykatokány, vajas metélttel

Szőlős pulykatokány, vajas metélttel

 

A szőlős pulykatokány, vajas metélttel recept elkészítése

 

Tokány, ezúttal pulykából. Meg persze néhány plusz praktikával. De ezt már mindenki tudja. Nézzék meg az aktuális receptet, és készítsék is el így!

Az olvasztott vajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra darabolt pulykamellfilét, és magas tűzön összepirítjuk. Ezután annyi húslevest öntünk rá, hogy félig ellepje, és közepes tűzön majdnem készre pároljuk. A pulykamellhez aktuális árat itt találnak.

Közben sóval, borssal, a mustárral ízesítjük, majd mielőtt lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a leszemezett megmosott félbevágott kimagozott szőlőt, és besűrítjük a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel.

Végül hozzáöntjük a kevés forró lével elkevert tejszínt, sóval, borssal utóízesítjük, forrón tálaljuk, és vajas metélttel körítjük.

 

Ha tésztával készülő ételek közül szeretne válogatni, kattintson ide, és nézzen körül a Mit főzzünk ma? recepttárában. Válasszon receptet, és készítse el!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Szőlős pulykatokány, vajas metélttel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.