Szőlős pulykatokány, vajas metélttel

Hozzávalók, szőlős pulykatokány, vajas metélttel

5 dkg vaj
1 közepes fej vöröshagyma
szárnyas húsleves
70 dkg pulykamell

1 dl tejszín
1 evőkanál mustár
20 dkg piros szőlő
20 dkg fehér szőlő
1 kiskanál keményítő

 

Szőlős pulykatokány, vajas metélttel

Szőlős pulykatokány, vajas metélttel

 

A szőlős pulykatokány, vajas metélttel recept elkészítése

 

Az olvasztott vajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra darabolt pulykamellfilét, és magas tűzön összepirítjuk. Ezután annyi húslevest öntünk rá, hogy félig ellepje, és közepes tűzön majdnem készre pároljuk. A pulykamellhez aktuális árat itt találnak.

Közben sóval, borssal, a mustárral ízesítjük, majd mielőtt lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a leszemezett megmosott félbevágott kimagozott szőlőt, és besűrítjük a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel.

Végül hozzáöntjük a kevés forró lével elkevert tejszínt, sóval, borssal utóízesítjük, forrón tálaljuk, és vajas metélttel körítjük.

Ha tésztával készülő ételek közül szeretne válogatni, kattintson ide, és nézzen körül a Mit főzzünk ma? recepttárában. Válasszon receptet, és készítse el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Szőlős pulykatokány, vajas metélttel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.