Szűzpecsenye kéksajttal és pennével

A szűzpecsenye kéksajttal és pennével recept hozzávalói

10 dkg kéksajt, 10 dkg vargánya gomba, 40 dkg sertésszűz, 2 dl tejszín, 1 szál rozmaring, 60 dkg penne, 5 dkg parmezán, só, bors

Szűzpecsenye kéksajttal és pennével

Szűzpecsenye kéksajttal és pennével

 

A szűzpecsenye kéksajttal és pennével recept elkészítése

 

Klasszikus egyszerű, gyors tésztás recept. Igen, az a bizonyos tésztafőzésnyi idő, a szűzpecsenyét is ezért választottuk hozzá, mert az is gyorsan elkészül. Papíron hétköznapi recept, de mivel elég látványos, hétvégén is megállja a helyét - ráadásul nem igényel sok időt.

A pennét forró, sós vízben keményre főzöm. A sertésszűzből apró kis érméket vágok, amelyeket egy serpenyőben lepirítok. Hozzáadom a szeletelt vargányagombát. Sózom, borsozom. A sóval óvatosan bánjanak, mert maga a sajt is sós. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

Beleteszem a kéksajtot, a tejszínt,  a rozmaringot, valamint a keményre főzött pennetésztát, majd összerázom az egészet. Tálalásnál parmezánt reszelek a tetejére. Valóban ennyire egyszerű, próbálják ki, meg fogják látni!

 

Itt pedig találnak egy karajreceptet, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Szűzpecsenye kéksajttal és pennével
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.