Szűzpecsenye kéksajttal és pennével

Hozzávalók, szűzpecsenye kéksajttal és pennével

10 dkg kéksajt
10 dkg vargánya
40 dkg sertésszűz
2 dl tejszín
1 szál rozmaring
60 dkg penne
5 dkg parmezán

bors

 

Szűzpecsenye kéksajttal és pennével

Szűzpecsenye kéksajttal és pennével

 

A szűzpecsenye kéksajttal és pennével recept elkészítése

 

Klasszikus egyszerű, gyors tésztás recept. Igen, az a bizonyos tésztafőzésnyi idő, a szűzpecsenyét is ezért választottuk hozzá, mert az is gyorsan elkészül. Papíron hétköznapi recept, de mivel elég látványos, hétvégén is megállja a helyét - ráadásul nem igényel sok időt.

A pennét forró, sós vízben keményre főzöm. A sertésszűzből apró kis érméket vágok, egy serpenyőben lepirítom. Hozzáadom a szeletelt vargányagombát. Sózom, borsozom. A sóval óvatosan bánjanak, mert maga a sajt is sós. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

Beleteszem a kéksajtot, a tejszínt,  a rozmaring és a keményre főzött pennetészta. Összerázom az egészet. Tálalásnál parmezánt reszelek a tetejére.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Szűzpecsenye kéksajttal és pennével
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.