Tejszínes lazacragu spenótos raviolival

Hozzávalók

  • 40 dkg lazac,
  • 20 dkg póréhagyma,
  • 2 dl tejszín,
  • 1 dl bor (fehér),
  • 60 dkg (spenótos) ravioli,
  • só,
  • bors,
  • 1 dl olaj (olíva),
  • 5 dkg vaj,
  • 1 dkg kapribogyó,
  • 4 db paradicsom,
  • 1 dkg sajt (parmezán),
  • 1 db citrom

 

Tejszínes lazacragu spenótos raviolival

Tejszínes lazacragu spenótos raviolival

A lazacot felvágjuk kb. másfélszer másfél centis kockákra. A póréhagymát felaprítjuk, majd a lazackockákkal vajon összepirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, majd felengedjük fehérborral és tejszínnel, azután kiforraljuk. Közben kifőzzük a tésztát is.

Forró vízbe tesszük a paradicsomot, a forrázás után pedig lehúzzuk a héját. Félbevágjuk, és karalábévájóval kimagozzuk.

A raguhoz hozzáadjuk a kapribogyót és paradicsomot, és az apróra vágott bazsalikomot. Beletesszük a fogkeményre főzött tésztát, és jól összeforgatjuk.

Tálalásnál szórjuk meg parmezánsajttal, végül pedig citrommal és bazsalikommal díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tejszínes lazacragu spenótos raviolival
Author Name
Published On


Comments are closed.