Tejszínes lazacragu spenótos raviolival

Hozzávalók, tejszínes lazacragu spenótos raviolival

  • 40 dkg lazac,
  • 20 dkg póréhagyma,
  • 2 dl tejszín,
  • 1 dl bor (fehér),
  • 60 dkg (spenótos) ravioli,
  • só,
  • bors,
  • 1 dl olaj (olíva),
  • 5 dkg vaj,
  • 1 dkg kapribogyó,
  • 4 db paradicsom,
  • 1 dkg sajt (parmezán),
  • 1 db citrom

 

Tejszínes lazacragu spenótos raviolival

Tejszínes lazacragu spenótos raviolival

 

A tejszínes lazacragu spenótos raviolival recept elkészítése

 

A lazacot felvágjuk kb. másfélszer másfél centis kockákra. A póréhagymát felaprítjuk, majd a lazackockákkal vajon összepirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, majd felengedjük fehérborral és tejszínnel, azután kiforraljuk. Közben kifőzzük a tésztát is. A lazachoz aktuális árat itt találnak.

Forró vízbe tesszük a paradicsomot, a forrázás után pedig lehúzzuk a héját. Félbevágjuk, és karalábévájóval kimagozzuk. A raguhoz hozzáadjuk a kapribogyót és paradicsomot, és az apróra vágott bazsalikomot. Beletesszük a fogkeményre főzött tésztát, és jól összeforgatjuk.

Tálalásnál szórjuk meg parmezánsajttal, végül pedig citrommal és bazsalikommal díszítjük. Egy más karakterű lazacreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tejszínes lazacragu spenótos raviolival
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.