Tésztabatyu, spenótos marhahússal töltve

Hozzávalók, tésztabatyu, spenótos marhahússal töltve

50 dkg liszt
25 dkg leveles spenót (paraj)
1 evőkanál petrezselyem

bors
szerecsendió
6 db hagyma
5 db tojás
5 dkg vaj
40 dkg marhahús (comb)

 

A tésztabatyu, spenótos marhahússal töltve recept elkészítése

 

Ez egy sváb étel, Robi német tapasztalataiból szintén jól ismeri, bár az ötlet ezúttal Pistié volt. A vizet feltesszük főni, majd a forró vízbe belerakjuk a spenótleveleket.

A húst előre bepácoljuk, majd apró kockára vágjuk, de Önök akár meg is darálhatják. Olajat hevítünk, majd az apróra vágott húst a már forró serpenyőbe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. A marhacombhoz aktuális árat itt találnak.

Közben készítünk egy egyszerű gyúrt tésztát. Egy tálba lisztet teszünk, hozzá tojást, sót és vizet, majd tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, és vágunk belőle egy téglalap alakot.

A megfőtt spenótleveleket a húshoz adjuk, és együtt pirítjuk. Amikor készen vagyunk, a tölteléket a tésztába tesszük. A tésztát lezárjuk a villa hegyével, és forró vízben megfőzzük. Tudják, akkor vagyunk kész, amikor a batyuk feljönnek a víz felszínre, egy kicsit várunk -  és meg is van.

Serpenyőben hagymát pirítunk vaj hozzáadásával, ez kerül majd a tészta tetejére. Tálalásnál petrezselyemzölddel díszítjük.

 

Tésztabatyu, spenótos marhahússal töltve

Tésztabatyu, spenótos marhahússal töltve

Itt pedig egy másik tésztás recept. Ha már.

A teljes videóreceptet itt találják.

Jó sütés-főzést és jó étvágyat az elkészült remekműhöz!

Cím
recipe image
Recept neve
Tésztabatyu, spenótos marhahússal töltve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.