Tökmagolajos, hegyi sajtos palacsinta

A tökmagolajos, hegyi sajtos palacsinta recept hozzávalói

2 db póréhagyma, 10 dkg Gruyére sajt, 50 dkg főtt burgonya, 5 dkg tökmag, 2 dl zöldségalaplé, 2 evőkanál tökmagolaj, só, bors, 10 dkg madársaláta, 5 dkg vaj, 2 dl tej, 2 db tojás, 0,5 dl tejszín, 1 db citrom leve

Tökmagolajos, hegyi sajtos palacsinta

Tökmagolajos, hegyi sajtos palacsinta

 

A tökmagolajos, hegyi sajtos palacsinta recept elkészítése

 

Régóta tudjuk, hogy a palacsinta nemcsak édes, de sós töltelékkel is kiváló. Tökmagolaj, hegyi sajt? Igen, ez mind lesz hozzá! Azt már bizonyára mindenki tudja, hogy a sajt, a jó sajt nekem nagy kedvencem – talán nem is csoda, hogy ezt választottam a palacsinta mellé. A Gruyére-hez aktuális árat itt találnak.

Egy kisebb serpenyőben tökmagot pirítunk. Palacsintát sütünk, majd elkészítjük a tölteléket. Hagymát pirítunk a főtt burgonyával együtt, sózzuk, kevés citromlevet cseppentünk rá, felöntjük  tejszínnel. Megreszeljük a sajtot, az egyik felét feélretesszük a másik felét pedig a készülő töltelékhez adjuk.

Betöltjük a palacsintát a töltelékkel, ahogy a képen is láthatják, a palacsinta szinte csak ketté van hajtva, hogy látszódjék egy kicsit maga a köret is. A maradék reszelt sajtot a tetejére szórjuk, tökmaggal megszórjuk. Körete  legyen madársaláta: tökéletes párosítás a tésztához és a sajthoz, könnyűvé és frissé teszi ezt az ételt.

Tökmagolajos, hegyi sajtos palacsinta, egy kicsit másképp tálalva

Tökmagolajos, hegyi sajtos palacsinta, egy kicsit másképp tálalva

 

Egy másfajta, sajttal készülő étel receptjét itt találják, nézzék meg, készítsék el ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket, mi itt leszünk!

 Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.