Tollhegytészta sóskával

Hozzávalók

40 dkg bab (zöld), só, 1 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 dkg (durvára vágott) mandula, 10 dkg (friss) sóska, 7 evőkanál olaj (olíva), fehérbors, 3 dkg sajt (parmezán), 40 dkg tészta (tollhegy)

 

Tollhegytészta sóskával

Tollhegytészta sóskával

 

A sóska egyébként a zalai népi konyhában sokszor előfordul, akár mártásként vagy leves formájában, a háziasszonyok régen alapvető zöldségként használták. Ma sokan csak főzeléknek készítik el – íme itt egy alternatív megoldás!

A babot 6 percig sós vízben megfőzzük, lehűtjük. A hagymát kis kockákra vágjuk. A fokhagyma gerezdeket szeletekre daraboljuk. A mandulát zsír nélkül megpirítjuk.

A sóskát alaposan megmossuk, a felét darabokra vágjuk. Fokhagymával, mandulával, 6 evőkanál olívaolajjal, sóval és borssal pürésítjük, leturmixoljuk. A sóska másik felét finomra szeleteljük.

A tollhegytésztát kétszeres mennyiségű sós vízben kifőzzük.

Egy fokhagymagerezdet, a vöröshagymával, az olívaolajon közepes hőmérsékleten 3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a babot és 2 percig pároljuk vele.

A tésztát leszűrjük, a babbal és a pürésített sóskával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a finomra vágott nyers sóskával serpenyőben összepirítjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Kattintson ide egy sóskából készült leves receptjéért!

Cím
recipe image
Recept neve
Tollhegytészta sóskával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.