Tollhegytészta sóskával

A tollhegytészta sóskával recept hozzávalói

40 dkg zöldbab, só, 1 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 dkg durvára vágott mandula, 10 dkg friss sóska, 7 evőkanál olívaolaj, fehérbors, 3 dkg parmezán sajt, 40 dkg tollhegytészta

 

Tollhegytészta sóskával

Tollhegytészta sóskával

 

A sóska egyébként a zalai népi konyhában sokszor előfordul, akár mártásként vagy leves formájában, a háziasszonyok régen alapvető zöldségként használták. Ma sokan csak főzeléknek készítik el - íme itt egy alternatív megoldás!

Azt se feledjük, hogy magas vastartalma is hasznos a szervezet számára, és lényegesen finomabb és elegánsabb megoldás, mint bekapni egy kapszulát.

 

A tollhegytészta sóskával recept elkészítése

 

A babot 6 percig sós vízben megfőzzük, lehűtjük. A hagymát kis kockákra vágjuk. A fokhagyma gerezdeket szeletekre daraboljuk. A mandulát zsír nélkül megpirítjuk.

A sóskát alaposan megmossuk, a felét darabokra vágjuk. Fokhagymával, mandulával, 6 evőkanál olívaolajjal, sóval és borssal pürésítjük, leturmixoljuk. A sóska másik felét finomra szeleteljük. A sóskához aktuális árat itt találnak.

A tollhegytésztát kétszeres mennyiségű sós vízben kifőzzük. Egy fokhagymagerezdet, a vöröshagymával, az olívaolajon közepes hőmérsékleten 3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a babot, és 2 percig pároljuk vele. A tésztát leszűrjük, a babbal és a pürésített sóskával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a finomra vágott nyers sóskával serpenyőben összepirítjuk.

Tollhegytészta sóskával, ahogyan a Mit főzzünk ma? konyhájában készült

Tollhegytészta sóskával, ahogyan a Mit főzzünk ma? konyhájában készült

Sok-sok tésztás receptet itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában találnak, ha kedvük lenne keresgélni. Reméljük, nem csak keresni fognak, hanem el is készítik a kiválasztott receptet! Ma is, holnap is - mert holnap is várjuk vissza!

És, ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Kattintson ide egy sóskából készült leves receptjéért!

Cím
recipe image
Recept neve
Tollhegytészta sóskával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.