Tollhegytészta sóskával

Hozzávalók, tollhegytészta sóskával

40 dkg zöldbab

1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
3 dkg durvára vágott mandula
10 dkg friss sóska
7 evőkanál olívaolaj
fehérbors
3 dkg parmezán sajt
40 dkg tollhegytészta

 

Tollhegytészta sóskával

Tollhegytészta sóskával

 

A sóska egyébként a zalai népi konyhában sokszor előfordul, akár mártásként vagy leves formájában, a háziasszonyok régen alapvető zöldségként használták. Ma sokan csak főzeléknek készítik el - íme itt egy alternatív megoldás!

 

A tollhegytészta sóskával recept elkészítése

 

A babot 6 percig sós vízben megfőzzük, lehűtjük. A hagymát kis kockákra vágjuk. A fokhagyma gerezdeket szeletekre daraboljuk. A mandulát zsír nélkül megpirítjuk.

A sóskát alaposan megmossuk, a felét darabokra vágjuk. Fokhagymával, mandulával, 6 evőkanál olívaolajjal, sóval és borssal pürésítjük, leturmixoljuk. A sóska másik felét finomra szeleteljük. A sóskához aktuális árat itt találnak.

A tollhegytésztát kétszeres mennyiségű sós vízben kifőzzük. Egy fokhagymagerezdet, a vöröshagymával, az olívaolajon közepes hőmérsékleten 3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a babot, és 2 percig pároljuk vele. A tésztát leszűrjük, a babbal és a pürésített sóskával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a finomra vágott nyers sóskával serpenyőben összepirítjuk.

Sok-sok tésztás receptet itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában találnak, ha kedvük lenne keresgélni. Reméljük, nem csak keresni fognak, hanem el is készítik a kiválasztott receptet! Ma is, holnap is - mert holnap is várjuk vissza!

Jó étvágyat kívánunk!

Kattintson ide egy sóskából készült leves receptjéért!

Cím
recipe image
Recept neve
Tollhegytészta sóskával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.