Töltött kagylótészta

Hozzávalók, töltött kagylótészta

30 dkg óriás kagylótészta
20 dkg gomba
1 csomag petrezselyem
3 dl tejszín
10 dkg sajt

bors
1 fej vöröshagyma
2 dl víz

 

Töltött kagylótészta

Töltött kagylótészta

 

A töltött kagylótészta elkészítése

 

Ez a töltött óriás kagylótészta azért érdekes, mert főételnek is fogyasztható. Nálunk a tészta jobbára köretként szerepel, de Olaszországban másképp van, erre jó példa ez a recept!

Nagyon egyszerűen, egy gombás töltelékkel töltöm meg a kagylótésztát. A vöröshagymát és a gombát felaprítjuk, kevés olívaolajon összepirítjuk, felöntjük vízzel. Bármilyen gombát lehet használni, én csiperkét és laskát választottam.

Bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Ezalatt petrezselymet aprítunk, ezt is hozzáadjuk a gombákhoz. Megszórjuk sajttal. A sajtnak fontos szerepe van, összefogja a tölteléket (bármilyen sajtot lehet használni).

Valójában nem akartam lisztet tenni a töltelékbe, a tésztában ugyanis van elég liszt. Hozzáadjuk a tejszínt, kicsit forraljuk, és már kész is a töltelék. Az óriáskagylótésztát, miután megfőztük, megtöltjük.

Egy másik serpenyőben olajat hevítünk, és amikor elérte a megfelelő hőmérsékletet, beleöntjük a tejszínt, petrezselymet adunk hozzá, majd belehelyezzük a töltött tésztákat. Sajttal megszórjuk, sózzuk, borsozzuk, és már el is készült.

Tálaljuk a következőképpen: alulra a kagylót, rá egy kis öntetet, végül egy kis petrezselyemmel díszítjük.

Ez a tésztafajta kicsit drágább, mint a többi, a pontos tervezéshez adjuk is az árát, itt!

Egy remek levesreceptért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Töltött kagylótészta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.