Töltött kagylótészta

A töltött kagylótészta recept hozzávalói

30 dkg óriás kagylótészta, 20 dkg gomba, 1 csomag petrezselyem, 3 dl tejszín, 10 dkg sajt, só, bors, 1 fej vöröshagyma, 2 dl víz

Töltött kagylótészta

Töltött kagylótészta

 

A töltött kagylótészta recept elkészítése

 

Ez a töltött óriás kagylótészta azért érdekes, mert főételnek is fogyasztható. Nálunk a tészta jobbára köretként szerepel, de Olaszországban másképp van, erre jó példa ez a recept, ami persze, ismét Európa és a világ ízei típusú. És hát persze igencsak odafigyeltünk a töltelékre is, szóval, kihagyhatatlan, nem vitás. Nézzék meg, és készítsék is el így!

Nagyon egyszerűen, egy gombás töltelékkel töltöm meg a kagylótésztát. A vöröshagymát és a gombát felaprítjuk, kevés olívaolajon összepirítjuk, felöntjük vízzel. Bármilyen gombát lehet használni, én csiperkét és laskát választottam.

Bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Ezalatt petrezselymet aprítunk, ezt is hozzáadjuk a gombákhoz. Megszórjuk sajttal. A sajtnak fontos szerepe van, összefogja a tölteléket (bármilyen sajtot lehet használni).

Valójában nem akartam lisztet tenni a töltelékbe, a tésztában ugyanis van elég liszt. Hozzáadjuk a tejszínt, kicsit forraljuk, és már kész is a töltelék. Az óriás kagylótésztát, miután megfőztük, megtöltjük.

Egy másik serpenyőben olajat hevítünk, és amikor elérte a megfelelő hőmérsékletet, beleöntjük a tejszínt, petrezselymet adunk hozzá, majd belehelyezzük a töltött tésztákat. Sajttal megszórjuk, sózzuk, borsozzuk, és már el is készült.

Töltött kagylótészta, egy kicsit közelebbről megtekintve

Töltött kagylótészta, egy kicsit közelebbről megtekintve

Tálaljuk a következőképpen: alulra a kagylót, rá egy kis öntetet, végül egy kis petrezselyemmel díszítjük.

 

Ez a tésztafajta kicsit drágább, mint a többi, a pontos tervezéshez adjuk is az árát, itt!

 

Egy remek levesreceptért kattintsanak ide!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.