Törökparadicsom ünnepélyesen, szójacsírával

A törökparadicsom ünnepélyesen, szójacsírával recept hozzávalói

  • 2 db padlizsán,
  • 1 szál póréhagyma,
  • 20 dkg gomba,
  • 25 dkg tészta,
  • 10 dkg szójacsíra,
  • 5 dkg vaj,
  • 10 dkg füstölt sajt,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 evőkanál szójaszósz,
  • só,
  • bors

 

Törökparadicsom ünnepélyesen, szójacsírával

Törökparadicsom ünnepélyesen, szójacsírával

 

A törökparadicsom ünnepélyesen, szójacsírával recept elkészítése

 

A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, besózzuk, fél órát állni hagyjuk. Utána elősütjük, a belsejét kissé kikaparjuk. A tésztát megfőzzük, leszűrjük. A padlizsánhoz aktuális árat itt találnak.

Elkészítjük a tölteléket: a kockára vágott póréhagymát vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gombát, a petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk. Hozzátesszük a szójaszószt, a szójacsírát, összekeverjük a tésztával és a kockára vágott füstölt sajttal.

Ezzel a töltelékkel töltjük be a padlizsánt, 180-200 fokon 7-8 percig sütjük.

Adunk itt egy más karakterű padlizsánreceptet, nézzék meg ezt is!

Nézzen körül nálunk, a Mit főzzünk ma? recepttárában, itt, és válogasson az Önnek tetsző receptek közül. Amelyik nagyon megtetszik, készítse is el! És ne felejtsen el holnap is benézni!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Törökparadicsom ünnepélyesen, szójacsírával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.