Vajas pástétom pezsgőmártással

Hozzávalók, vajas pástétom pezsgőmártással

2 csomag vajastészta,
1 db tojás,
0,5 dl olaj,
30 dkg sonka, kockára vágva,
5 dkg vöröshagyma,
3 dkg liszt,
só,
őrölt bors,
0,5 db kaliforniai paprika,
3 dkg gomba

A pezsgőmártáshoz:

2 db tojássárgája,
0,5 dl tejszín,
fél csomag petrezselyemzöld,
2 dkg keményítő,
pezsgő,
őrölt fehérbors

 

Vajas pástétom pezsgőmártással

Vajas pástétom pezsgőmártással

 

 

A vajas pástétom pezsgőmártással recept elkészítése

 

Egy remek pástétom recept mindig jól jön, és azért van a Mit főzzünk ma?, hogy ha az elhatározás megvan, a recept is meglegyen:).

A kész vajastésztát széthajtjuk, kevés lisztet szórunk alá. Linzer formával karikákat szúrunk ki, a fele karikának a közepét is kiszúrjuk. A teljes lapokat megkenjük felvert tojással, majd ráhelyezzük a kiszúrt karikákat. A vajastésztához aktuális árat itt találnak.

Megkenjük ezt is tojással. Megszúrhatjuk néhány helyen fogvájóval, így nem dől szét a sütéskor. Sütőlapra tesszük a tésztát, a kiszúrt közepeket is. 200 °C-os gőzös sütőben megsütjük.

Elkészítjük a tölteléket:

A finomra vágott vöröshagymát olívaolajon üvegesre hevítjük. Rátesszük a felkockázott sonkát. Ízesítjük fehérborssal, sóval, petrezselyemzölddel. Az egészet összepirítjuk, majd rátesszük az apróra vágott gombát és a kockára vágott paprikát. Átpároljuk, majd megszórjuk ételízesítővel. Ha szükséges, öntünk alá kevés csontlevet, vagy vizet. Ezután keményítőt elkeverünk kevés vízzel, és a tölteléket besűrítjük.

Pezsgőmártást készítünk:

A vajat két tojássárgájával elkeverjük, majd tejszínt öntünk hozzá. Ízesítjük fehérborssal, sóval. Besűrítjük, és hozzáöntjük a pezsgőt. Mindezt készíthetjük vízgőz felett is!

Így tálaljuk:

A kisült bouchékat feltesszük a tálra, megtöltjük a töltelékkel, és feltesszük a tetejére a kis kalapokat. Pezsgőmártással félig áthúzzuk, majd megszórjuk petrezselyemzölddel.

Egy remek hátszínreceptet itt találnak!

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Vajas pástétom pezsgőmártással
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.