Rántotta királyrákkal, aszalt paradicsommal

A rántotta királyrákkal, aszalt paradicsommal recept hozzávalói

8 db 16/20- as királyrák, 8 db tojás, 10- 12 szem aszalt paradicsom, 1 csokor petrezselyem, só, bors, kevés olaj

A limonádéhoz:

2 szál menta, 1 szál citromfű, 2 dl cukorszirup, 4 db citrom, 2 db lime, víz, nagyon sok jég

Rántotta királyrákkal, aszalt paradicsommal

Rántotta királyrákkal, aszalt paradicsommal

 

A rántotta királyrákkal, aszalt paradicsommal recept elkészítése

 

Igen, nem árultuk el a címben, de ebben a receptben el van rejtve egy limonádétipp is. Persze, aki idáig eljutott, annak ez már nem titok. Nézzék meg, készítsék így el együtt őket!

Kezdjük a meglepetéssel: készítsük el a limonádét. Ugyanannyi cukrot és vizet felteszünk főni, ha a cukor feloldódik, készen van a cukorszirupunk. Tegyük el üvegbe, teához, koktélokhoz és persze limonádékhoz el fogjuk használni.

Rakjunk egy tálba hideg vizet, csavarjuk bele a citrusok levét és reszeljünk bele a héjukból is. Vágjuk bele a mentaleveleket és a citromfüvet is, majd ízlés szerint adjunk hozzá a cukorszirupból. Sok jéggel hűtsük el és fogyaszthatjuk is.

A rántottához a megtisztított rákokat forró olajban süssük meg, sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a durvára vágott petrezselymet és a felvert tojásokat. A királyrákhoz aktuális árat itt találnak. Mindkét oldalát süssük meg, de óvatosan, nem szabad kiszárítani. Meleg reggeleken, kitűnő lesz együtt a limonádéval.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rántotta királyrákkal, aszalt paradicsommal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.