Receptek: Vega pont

Spenótos galuska grillezett gomolyával

Hozzávalók: 4 adag galuska, 20 dkg leveles spenót, 4 evőkanál vajtartalmú szójaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma finomra vágva, só, bors, 40 dkg füstölt gomolya sajt, 1 dl tejszín   Mit főzzünk ma? A finomra vágott vöröshagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott, alaposan megmosott leveles spenótot, fokhagymát, sót, borsot. Határozottan rövid ideig pirítjuk, majd hozzáadjuk a galuskát, dúsítjuk tejszínnel. Külön…
Bővebben


Grill juhsajt paradicsomágyon

Hozzávalók 40 dkg juhsajt, 3 db paradicsom, 30 dkg burgonya, 1 kávéskanál keményítő, 1 evőkanál liszt, 1 db tojás, 3 gerezd fokhagyma, 1 csomag petrezselyem, 15 dkg vöröshagyma   Grill juhsajt paradicsomágyon   Először a burgonyatallért készítem el. A krumplit lereszeljük, a hagymát felvágjuk. Ehhez hozzáadunk még fokhagymát és petrezselyemzöldet, majd tojást, a sót, végül…
Bővebben


Sajtos galuska, salátatányérral, főtt tojással

Hozzávalók 60 dkg kész galuska, 15 dkg vöröshagyma, só, bors 1 dkg majoranna, 10 dkg hegyi sajt, 1 dl tejszín, 1 dkg petrezselyemzöld, étolaj   Ha mégsem lenne kész galuskánk otthon, a következőképpen készíthetjük el. Szükségünk lesz 2 kis vagy 1 nagy tojásra, 500 g lisztre, egy csipet sóra, kevés étolajra a galuska elkészítéséhez. A…
Bővebben


Roppanós sült zöldségek medvehagymás sajtmártással

Hozzávalók: 5 dkg póréhagyma, 1 evőkanál vaj, 2,5 dl tejszín, 4 evőkanál (cremor) sajtkrém, 6 dkg parmezán reszelve, fehér bor, 1 csomag metélőhagyma, só, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg gomba, 20 dkg cukkini, 20 dkg sütőtök, 10 dkg zellerszár, medvehagyma   A zöldféléket megtisztítjuk, feldaraboljuk lesózzuk, amíg a sajtmártáshoz hozzákészülődünk. Megtisztítjuk a póréhagymát, kockára vágjuk, és vajon lepároljuk Hozzáadjuk a sajtkrémet, majd a tejet, vagy ízlés szerint lehet…
Bővebben


Brokkoli rózsák csőben sütve

Hozzávalók: 40 dkg brokkoli, só, bors, 20 dkg reszelt (comte) sajt , 3 tojás, 5 dkg vaj A brokkolit forró vízben előfőzzük, óvatosan, nem szabad túlfőzni. Besamelmártást készítünk. Vajat olvasztunk, lisztet adunk hozzá, majd hideg tejet. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót is teszünk bele. Tojással dúsítjuka besamelt és reszelt sajtot is szórunk bele. Ráöntjük a mártást a brokkolira, majd a maradék…
Bővebben


Mézes sárgadinnyével tálalt grillezett gomolya

Hozzávalók 30 dkg sajt, 40 dkg dinnye (sárga), 2 evőkanál méz, 1 evőkanál tökmagolaj, bors   Mézes sárgadinnyével tálalt grillezett gomolya   A gomolyasajtot zsiradék nélkül roston sütjük, fontos, hogy forró legyen a serpenyő. A gerezdekre vágott sárgadinnyét mézzel locsolgatva szintén a forró grillen megsütjük. Salátabukén tálaljuk, tökmagolajjal meglocsoljuk. Jó étvágyat kívánunk! Ha kedvet kapott a grillezéshez, kattintson ide…
Bővebben


Paradicsomos és tejszínes spagetti

Hozzávalók 40 dkg spagetti, 4 db paradicsom, bazsalikom, 2 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, olívabogyó, 6 dkg sajt (parmezán), só, natúr krémsajt   Paradicsomos és tejszínes spagetti   A zúzott fokhagymát kevés olíván lepirítjuk. Hozzáadjuk a sajtkrémet és a kevés tejszínt. Felolvasztjuk. Egy másik edényben vizet melegítünk. A paradicsomot bevágjuk, és leforrázzuk a vízzel. Lehúzzuk a bőrét, félbevágjuk és felkockázzuk. A sajtkrémes szószhoz…
Bővebben


Burgonyás lepény

Hozzávalók 10 dkg liszt, 2 db tojás, fél fej hagyma, 1 köteg petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, durva bors, 1 kg sajt, 2 dl tejföl   Burgonyás lepény   A burgonyát sós vízben megfőzzük. Majd lereszeljük és hozzáadjuk a tojást, a finomra vágott pirított hagymát, vágott petrezselymet és a lisztet. Jó alaposan, tésztasűrűségűvé összedolgozzuk. Vastag hengerré formázzuk és pogácsa nagyságú szeleteket vágunk belőle.…
Bővebben


Sült burgonya és medvehagymás pesto

Hozzávalók 60 dkg burgonya, 5 dkg hagyma (medve), 2 evőkanál olaj (olíva), 10 dkg sajt (mozzarella), só, bors, 30 dkg paradicsom, 1 csomag ruccola, sajt (parmezán)   Sült burgonya és medvehagymás pesto   Előkészítjük a pesto alapanyagait: a pirított mandulát, a medvehagymát, majd ezeket összekeverjük olívaolajjal és parmezánsajttal. A medvehagyma levelét, szárát ledaráltuk, így fogjuk felhasználni. Közben a burgonyákat megmossuk, sózzuk, borsozzuk, majd…
Bővebben