Burgonyás lepény

Hozzávalók

  • 10 dkg liszt,
  •  2 db tojás,
  •  fél fej hagyma,
  •  1 köteg petrezselyem,
  •  1 gerezd fokhagyma,
  •  durva bors,
  •  1 kg sajt,
  •  2 dl tejföl

 

Burgonyás lepény

Burgonyás lepény

 

A Burgonyás lepény elkészítése

A burgonyát sós vízben megfőzzük.

Majd lereszeljük és hozzáadjuk a tojást, a finomra vágott pirított hagymát, vágott petrezselymet és a lisztet.

Jó alaposan, tésztasűrűségűvé összedolgozzuk.

Vastag hengerré formázzuk és pogácsa nagyságú szeleteket vágunk belőle.

Serpenyőben mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

A tejfölhöz zúzott fokhagymát, durvaborsot és vágott petrezselymet keverünk.

A megsült lepényeket ezzel a tejfölös masszával kenjük be, és reszelt sajttal megszórjuk.

Próbálja ki a sütőtökös receptünket is.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Burgonyás lepény
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.