Almás szárnyasmájjal töltött hagyma

Az almás szárnyasmájjal töltött hagyma recept hozzávalói

4 db húsos hagyma, 30 dkg csirkemáj, 1 dl vörösbor, 1 db alma, majoranna, 10 dkg vaj, só, bors

Almás szárnyasmájjal töltött hagyma

Almás szárnyasmájjal töltött hagyma

 

Az almás szárnyasmájjal töltött hagyma recept elkészítése

 

Itt is van az újabb töltött recept. A célkitűzés most az volt, hogy használjunk minél egyszerűbb hozzávalókat, megmutatva az örök igazságot, ami nem más, mint az egyszerű, de nagyszerű. Nos, ez sült ki az ötletből, nézzék meg, és készítsék el Önök is így!

A hámozatlan tisztított hagyma felső harmadát levágjuk, tetőként használjuk. Az alsó részt levágjuk, talapzatként használjuk. Sütőlemezre helyezzük, 200 fokon 40 percig sütjük. 20 perc után hozzáadjuk a tetőket.

Közben a májat vékony szeletekre vágjuk, vörösborral marináljuk, majorannával ízesítjük. Az almát kimagozzuk, vékonyra reszeljük. A májat leszárítjuk. A hagyma belsejét óvatosan eltávolítjuk, felét összevágjuk, 3 dkg vajon megpirítjuk. A csirkemájhoz aktuális árat itt találnak.

Hozzáadjuk az almát, sót, borsot, a májat és a fűszereket. Ezzel a szárnyas májtöltelékkel töltjük be a hagymákat. Burgonyakörettel tálaljuk, vajjal bőven locsoljuk.

 

Szeretne kipróbálni még egy töltött receptet, de most másfélét? Itt egy tipp!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.