Beluga lencsével töltött fokhagymás padlizsán

A beluga lencsével töltött fokhagymás padlizsán recept hozzávalói

30 dkg beluga lencse, 2 db padlizsán, 1 csomó újhagyma, 3 evőkanál vaj, 5 gerezd fokhagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 3 db tojás, 40 dkg rizs

Beluga lencsével töltött fokhagymás padlizsán

Beluga lencsével töltött fokhagymás padlizsán

 

A beluga lencsével töltött fokhagymás padlizsán recept elkészítése

 

Többször is mondtuk már, hogy a lencsét ne csak újévkor vegyük elő, a mi dolgunk pedig az, hogy minél változatosabb receptet adjunk hozzá. Most még meg is fejeltük ezt a projektet, mert nem szokványos lencsét használtunk. Nézzék meg, készítsék is el így!

Először is, ezt a különleges lencsét bő, forró, sós vízben kifőzzük, a padlizsánt pedig vékony szeletekre vágjuk és lesózzuk. A beluga lencséhez aktuális árat itt találnak. Apró, fekete lencséről van szó, ami kiválóan tartja alakját. Feltétlenül ajánljuk kipróbálásra!

A lencsét leszűrjük, majd hozzáadjuk a karikára vágott, pirított újhagymát, a fokhagymát és a kockára vágott paprikát, paradicsomot. Sűrítjük a felvert tojásokkal.

A szeletelt padlizsánt megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni, és a lencsével betöltjük. Fokhagymás vajon átpörgetjük, így tálaljuk.

 

További padlizsános receptekért kattintson ide!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.