Borsikás, paradicsomos zöldbab

Hozzávalók

1 kg báránygerinc (csontos),
30 dkg zöldbab,
4 db nagyobb paradicsom,
borsikafű,
só,
bors,
menta,
1 dl fehérbor,
1 evőkanál vaj,
1 fej vöröshagyma

 

Borsikás, paradicsomos zöldbab

Borsikás, paradicsomos zöldbab

 

A borsikás, paradicsomos zöldbab recept elkészítése

A báránygerincet lehártyázzuk. Majd olajba helyezzük, és a friss mentát finomra vágjuk, és beleszórjuk a gerinc mellé az olajba. Hűtőbe rakjuk egy napra. A bárányhoz aktuális árat itt találnak!

A finomra vágott hagymát kevés olajon lepirítjuk, majd ráhelyezzük a zöldbabot, az apró kockára vágott paradicsomot, és felöntjük a borral. Megszórjuk borsikafűvel, sózzuk.

Amikor a bab megpuhult, hozzáadjuk a vajat és lehúzzuk a tűzről. A pácolt gerincet serpenyőben, saját pácolajában megsütjük (nem túl sok olajban). De nem sütjük át teljesen, csak médiumra. Így tálaljuk a zöldbabbal.

Egy másfajta bárányos receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Borsikás, paradicsomos zöldbab
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.