Borsófőzelék diófasírttal

A borsófőzelék diófasírttal recept hozzávalói

10 dkg vaj, 4 dl tej, 15 dkg liszt, 10 dkg cukor, só, petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, fehérbors, 1 db tojás, 1 fej hagyma, 2 db zsemle, zsemlemorzsa, olaj, 25 dkg dió, 40 dkg zöldborsó

Borsófőzelék diófasírttal

Borsófőzelék diófasírttal

 

A borsófőzelék diófasírttal recept elkészítése

 

Most azokhoz szólunk, akik kevesebb húst esznek, vagy egyáltalán nem esznek húst. A fasírtot ellenben szeretik. Persze hogy szeretik, ki ne szeretné. Jöjjön tehát egy fasírt-variáció, nem hússal készítve. Hozzá egy jó borsófőzelék - minden rendben! Nézzék meg, próbálják ki!

Egy lábosban vajat olvasztunk. A zöldborsót rátesszük és megdinszteljük. Kicsit megsózzuk, majd megszórjuk liszttel. Elkeverjük, és felöntjük tejjel. Kevés cukorral ízesítjük, és vágott petrezselymet szórunk bele. Így kiforraljuk.

Elkészítjük a diófasírtot: a zsemléket beáztatjuk a tejbe, kinyomkodjuk. A diót, a hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk, beletesszük egy tálba. Hozzáadjuk a lisztet, a kinyomkodott zsemléket, a tojást. Megsózzuk, és jól összekeverjük. A dióhoz aktuális árat itt találnak.

Pogácsákat formázunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban kisütjük.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Itt adunk egy másik főzelékreceptet!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Borsófőzelék diófasírttal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.