Borsófőzelék diófasírttal

Hozzávalók, borsófőzelék diófasírttal

10 dkg vaj
4 dl tej
15 dkg liszt
10 dkg cukor

petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
fehérbors
1 db tojás
1 fej hagyma
2 db zsemle
zsemlemorzsa
olaj
25 dkg dió
40 dkg zöldborsó

 

Borsófőzelék diófasírttal

Borsófőzelék diófasírttal

 

A borsófőzelék diófasírttal recept elkészítése

 

Egy lábosban vajat olvasztunk. A zöldborsót rátesszük és megdinszteljük. Kicsit megsózzuk, majd megszórjuk liszttel. Elkeverjük, és felöntjük tejjel. Kevés cukorral ízesítjük, és vágott petrezselymet szórunk bele. Így kiforraljuk.

Elkészítjük a diófasírtot: a zsemléket beáztatjuk a tejbe, kinyomkodjuk. A diót, a hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk, beletesszük egy tálba. Hozzáadjuk a lisztet, a kinyomkodott zsemléket, a tojást. Megsózzuk, és jól összekeverjük.

Pogácsákat formázunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban kisütjük.

Itt adunk egy másik főzelékreceptet!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Borsófőzelék diófasírttal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.