Burgonyalepény dióval, túrós almával

A burgonyalepény dióval, túrós almával recept hozzávalói

10 dkg vöröshagyma, 12 dkg dióbél, 1 kg burgonya, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, só, bors, olaj, fél kg túró, 1 db citrom, 3 db alma, késhegynyi fahéj, 1 dl almalé, 1 dl tejszín

Burgonyalepény dióval, túrós almával

Burgonyalepény dióval, túrós almával

 

A burgonyalepény dióval, túrós almával recept elkészítése

 

Ha épp nincs kedvük húst sütni, akkor próbálják ki ezt a receptet. Megmutatjuk, hogyan lehet csodát tenni az egyszerű krumplival. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

Először is a hagymát apróra vágjuk, a dióbelet pedig durvára aprítjuk. Ezután a burgonyát megtisztítjuk, majd lereszeljük. Dióhoz aktuális árat itt találnak.

Ezek után a lepény alapanyagához adunk tojást, lisztet, sót, borsot, diót, hagymát, a végén pedig az egészet összekeverjük. A burgonyamasszából lepényeket sütünk, leszárítjuk.

A túrót citrommal, citromhéjjal, fahéjjal, apró kockára vágott almával, almalével, tejszínnel összekeverjük. Tálaláskor a meleg burgonyalepényeket a hideg túrós almával tálaljuk. Lime-mal, vagyis zöldcitrommal ízesítjük. Egyszerű megoldás, ízes végeredmény!

 

Burgonyalepény egy kicsit másképp? Hát persze, nézzék meg itt, hogyan készül!

 

Ha szeretnének még válogatni zöldségekkel készülő ételek között, nézzenek körül itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában. Válogassanak, és ha megtetszik valamelyik recept, készítsék is el!

Ha megnéznének mégis húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Burgonyalepény dióval, túrós almával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.