Burgonyás nudli többféleképp ízesítve

Hozzávalók, burgonyás nudli többféleképp ízesítve

  • 1 kg főtt burgonya,
  • 35 dkg liszt,
  • 1 db tojás,
  • 1 evőkanál zsír,
  • 1 kávéskanál só,
  • 20 dkg mák,
  • 10 dkg porcukor,
  • 30 dkg savanyú káposzta,
  • 10 dkg szalonna,
  • 2 fej hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 csomag petrezselyem,
  • bors,
  • borsikafű,
  • 3 dl tejföl,
  • 15 dkg zsemlemorzsa,
  • 5-6 evőkanál porcukor,
  • 0,5 dl olaj

 

Burgonyás nudli többféleképp ízesítve

Burgonyás nudli többféleképp ízesítve

 

A burgonyás nudli többféleképp ízesítve recept elkészítése

 

A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben puhára főzzük. Forrón leszűrjük és azonnal áttörjük. Kihűlés után beledolgozzuk a lisztet, sót, tojást, zsiradékot. A tésztánkból kisujjnyi nudlikat vágunk és sós vízben kifőzzük.

Ha mákkal szeretnénk készíteni, kevés olajon vagy vajon forgassuk meg a kifőzött, leszűrt nudlikat, majd szórjuk meg gazdagon mákkal, porcukrozzuk és tálaljuk.

Ha a káposztát választjuk, akkor a szalonnánkat vágjuk  csíkra és felhevített serpenyőben süssük meg a vöröshagymával, adjuk hozzá az átvágott savanyú káposztát. Fűszerezzük szükség szerint sóval, borssal, fokhagymával, borsikafűvel, pirítsuk készre. Tálaláskor forgassuk össze a nudlival, locsoljuk meg tejföllel és forrón kínáljuk.

Ha a szilvalekvárost fogyasztanánk szívesen, akkor kevés olajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát, forgassuk bele a tésztánkat. Tálaláskor fahéjas porcukrozzuk meg és kínáljunk mellé forró szilvalekvárt. A szilvalekvárhoz aktuális árat itt találnak.

Nézzenek meg egy káposztás receptet is, itt!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Burgonyás nudli többféleképp ízesítve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.