Cigánypecsenye tönkölybúzából

A cigánypecsenye tönkölybúzából recept hozzávalói

  • 40 dkg szeitán (tönkölybúza fehérje hús),
  • 2 evőkanál vaj,
  • 6 gerezd friss fokhagyma,
  • 2 db paradicsom,
  • 2 db paprika,
  • 2 db lilahagyma,
  • só,
  • bors
Cigánypecsenye tönkölybúzából

Cigánypecsenye tönkölybúzából

 

A cigánypecsenye tönkölybúzából recept elkészítése

 

Nos, ez a recept egy kis április elsejei tréfa volt a Mit főzzünk ma? műsorában. Persze a konyhában nem viccelünk semmivel, tehát ez egy tökéletes recept, csak, ahogyan azt már megszokhatták, kicsit újragondolva, kicsit másképp. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

A szeitánt szeletekre vágjuk, majd olívaolajon elősütjük. Szintén szeletekre vágjuk a fokhagymát, és együtt megsütjük a búzahússal. Közben a lilahagymát gerezdekre vágjuk a paprikával és a paradicsommal együtt. A szeitánhoz, vagy szejtánhoz aktuális árat itt találnak.

Egy serpenyőben készítjük el az egészet. Tálaláskor friss bagettel kínáljuk, mellé tesszük a sült zöldségeket.

 

Itt pedig egy hagyományos(abb) módon készült cigánypecsenyét találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.