Csirkeszárnyak mustárban, zöldséges palacsintával

Hozzávalók, csirkeszárnyak mustárban, zöldséges palacsintával

80 dkg csirkeszárny
2 db tojás
mustár
liszt

bors
1 db paprika
30 dkg cukkini
20 dkg póréhagyma
1 db padlizsán
1 dl olaj
1 csomag petrezselyem
8 db palacsinta
4 adag zöldséges párolt rizs

 

Csirkeszárnyak mustárban, zöldséges palacsintával

Csirkeszárnyak mustárban, zöldséges palacsintával

 

A csirkeszárnyak mustárban, zöldséges palacsintával recept elkészítése

 

Mi a Mit főzzünk ma? adásában előre elkészítettük a zöldséges ragut, mellyel a palacsintákat fogjuk betölteni.

A következőképpen: a zöldséges ragu julienne-re vágott újhagymából, sárgarépából, cukkiniből és gombából készült. Egy tojást is adunk hozzá, ami összetartja a tölteléket.

Betöltjük a palacsintákat a zöldséges raguval, majd tejfölből és tojásból mártást készítünk. A mártást a palacsinták tetejére tesszük. Ezután könnyen olvadó sajtot (pl. Anikó sajtot) reszelünk a tetejére. Mikróban kb. 3 percig csőben sütjük.

A csirkeszárnyak végét levágjuk. A csontról lehúzzuk a húst, majd visszafordítjuk.

Szójaszószból, sóból, borsból pácot készítünk, jól átforgatjuk benne a csirkeszárnyakat, kevés lisztet adunk még hozzá, majd bő, forró  olajban kisütjük. Szójaszószhoz aktuális árakat itt találnak.

Serpenyőbe áthelyezzük a megsült szárnyakat, mellé mustárt teszünk és hús alaplével felöntjük. Az egészet jól összepároljuk, a szárnyakat átforgatjuk.

Tálalásnál két palacsintát teszünk egy tányérra, a szárnyakból kis halmot képezünk.

Másképp készítené el a csirkeszárnyakat? Nem gond, itt egy másik javaslat!

Jó étvágyat kívánunk!

Borajánlat: Cserszegi fűszeres

Cím
recipe image
Recept neve
Csirkeszárnyak mustárban, zöldséges palacsintával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.