Darált hússal töltött padlizsán

Hozzávalók

2 db nagyobb padlizsán, 25 dkg darált hús, 15 dkg rizs, 4 db paradicsom, 1 db cukkini, 1 db  sárga színű kaliforniai paprika, só, bors, majoranna, fahéj, 10 dkg trappista sajt, 1 evőkanál vaj

 

Darált hússal töltött padlizsán

Darált hússal töltött padlizsán

 

A darált hússal töltött padlizsán elkészítése

A padlizsánt hosszában félbevágom. Egy kanállal kivájom a belét. A belső részt felkockázom a cukkinivel és a paprikával együtt. A paradicsomot is félbevágom, kivájom a belét és felkockázom.

A darált húst egy kevés olajon elkezdem pirítani. Sózom, majorannával megszórom, fahéjjal meghintem. Egy kevés vizet adok hozzá, felpárolom. A darált húshoz aktuális árat itt találnak. Kinek-kinek ízlése szerint, pulykából, marhából avagy sertésből is készülhet. Mi darált pulykát használtunk.

Hozzáadom a kockára vágott zöldségeket, és hozzáadom a kifőtt rizst is. Utána ízesítek, ha szükséges. Kevés vizet adok hozzá, egy evőkanál vajat.

A padlizsánokat előmelegített serpenyőben üreggel lefele fordítva megpirítom. Az üregbe betöltöm a tölteléket. Ráreszelem a sajtot és grillsütőben szépen besütöm, tálalom.

Egy másik jellegű töltött padlizsános receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Darált hússal töltött padlizsán
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.