Édeskömény tejszínben

 

Az édeskömény tejszínben recept hozzávalói

15 dkg vaj, 2 dl tejszín, 15 dkg sajt (parmezán), 10 dkg póréhagyma, 4 db tojás, 20 dkg körte, 3 dkg zsemlemorzsa, 2 dkg keményítő, só, bors, 30 dkg rizs, petrezselyem, 4 db édeskömény, ételízesítő

 

Édeskömény tejszínben, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Édeskömény tejszínben, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

Elkészítése

 

Először kivajazzuk a tálat, majd kimorzsázzuk. Az édesköményt ételízesítős vízben leblansírozzuk (figyelem: nem főzzük, csak blansírozzuk!). Aktuális ártippet az édesköményhez itt találnak!

A körtét meghámozzuk, felszeleteljük. A tojást borssal, sóval tejszínnel, szerecsendióval összekeverjük.

A kivajazott morzsás tálba beletesszük az édesköményt, rá a körtét, egy kis póréhagymát, ráöntjük az öntetet.

Gazdagon megszórjuk sajttal, kevés zsemlemorzsát szórunk a tetejére, mert akkor szép piros lesz.

Édesköményes receptet keresne még? Ne menjen tovább, itt van egy!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030422)

Cím
Recept neve
Édeskömény tejszínben
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.