Édeskömény tejszínben

Az édeskömény tejszínben recept hozzávalói

15 dkg vaj, 2 dl tejszín, 15 dkg parmezán sajt, 10 dkg póréhagyma, 4 db tojás, 20 dkg körte, 3 dkg zsemlemorzsa, 2 dkg keményítő, só, bors, 30 dkg rizs, petrezselyem, 4 db édeskömény, ételízesítő

Édeskömény tejszínben, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Édeskömény tejszínben, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

Az édeskömény tejszínben recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul, egy, jellemzően a mediterrán országokban használatos zellerféle kerül az asztalra, az édeskömény. A Balaton déli partján vezérkapornak is hívják, lényeg, hogy igen egészséges zöldségről van szó, és a recept is remek. Nem marad más hátra, nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy először kivajazzuk a tálat, majd kimorzsázzuk. Az édesköményt ételízesítős vízben leblansírozzuk (figyelem: nem főzzük, csak blansírozzuk!). Aktuális ártippet az édesköményhez itt találnak!

Ezek után a körtét meghámozzuk, majd felszeleteljük. A tojást borssal, sóval tejszínnel, szerecsendióval összekeverjük. A kivajazott morzsás tálba beletesszük az édesköményt, erre helyezzük rá a körtét, majd egy kis póréhagymát, végül pedig ráöntjük az öntetet. Gazdagon megszórjuk sajttal, kevés zsemlemorzsát szórunk a tetejére, mert akkor szép piros lesz. Feltétlen próbálják ki!

 

Édesköményes receptet keresne még? Ne menjen tovább, itt van egy!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030422)Comments are closed.