Az édeskömény tejszínben recept hozzávalói
15 dkg vaj, 2 dl tejszín, 15 dkg parmezán sajt, 10 dkg póréhagyma, 4 db tojás, 20 dkg körte, 3 dkg zsemlemorzsa, 2 dkg keményítő, só, bors, 30 dkg rizs, petrezselyem, 4 db édeskömény, ételízesítő

Édeskömény tejszínben, a kép illusztráció, forrás: Pixabay
Az édeskömény tejszínben recept elkészítése
Először kivajazzuk a tálat, majd kimorzsázzuk. Az édesköményt ételízesítős vízben leblansírozzuk (figyelem: nem főzzük, csak blansírozzuk!). Aktuális ártippet az édesköményhez itt találnak!
A körtét meghámozzuk, felszeleteljük. A tojást borssal, sóval tejszínnel, szerecsendióval összekeverjük. A kivajazott morzsás tálba beletesszük az édesköményt, rá a körtét, egy kis póréhagymát, ráöntjük az öntetet. Gazdagon megszórjuk sajttal, kevés zsemlemorzsát szórunk a tetejére, mert akkor szép piros lesz.
Édesköményes receptet keresne még? Ne menjen tovább, itt van egy!
Jó étvágyat kívánunk!
(20030422)
