Egyszerű korall karfiol, medvehagymával

Az egyszerű korall karfiol, medvehagymával recept hozzávalói

  • 1,5 db korall karfiol,
  • 3 dkg vaj,
  • 3 dkg liszt,
  • 2 dl tej,
  • só,
  • bors,
  • szerecsendió,
  • 10 dkg medvehagyma,
  • 2 db tojás sárgája,
  • 1 dl tejszín,
  • 10 dkg krémsajt (cremor)
Egyszerű korall karfiol, medvehagymával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Egyszerű korall karfiol, medvehagymával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

Az egyszerű korall karfiol, medvehagymával recept elkészítése

 

Egyszerű zöldséges recept, kedvencünkkkel, medvehagymával. Nem is szaporítjuk a szót, nézzék meg, és készítsék is el így!

A korall karfiolt lobogó, forrásban levő sós vízbe kell beletenni. Pici cukrot is tehetünk a vízbe. Ha brokkolit főznek, akkor szódabikarbónát kell beletenni a vízbe. A korallvirágot szép máglyába teszem. Vadfokhagymát, azaz medvehagymát lepirítunk, kevés borssal, sóval ízesítjük, hozzáadjuk az öntetet. Medvehagymához aktuális árakat itt találnak.

Az öntet vajból, lisztből és tejből készült. Legírozzuk, kevés szerecsendiót reszelünk bele. Picit hűl, ráöntjük a karfiolra. Reszelt hegyi sajttal szórjuk meg a tetejét, valamint  zsemlemorzsával, hogy szép piros legyen. Kb. 10 perc alatt a 180 Celsius fokos sütőben készre sül.

Következhet a tálalás, hiszen ez az egyik legfontosabb folyamat, mert a gyönyörű ételnél kevesebb szebb dolog van. Petrezselyemzölddel, snidlinggel megszórjuk, aki szereti tejfellel is fogyaszthatja. Így, ilyen gyorsan készen is van a vacsoránk! Ha és amennyiben kortyolnának egy jó bort a remek étel mellé, most tokaji furmintot ajánlunk!

 

Ha megnéznének még medvehagymás receptet, egészen másfajtát, kattintsanak ide!

 

Ha válogatnának húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030426)



Comments are closed.