Egyszerű korall-karfiol, medvehagymával

Hozzávalók, egyszerű korall-karfiol, medvehagymával

  • 1,5 db korall karfiol,
  • 3 dkg vaj,
  • 3 dkg liszt,
  • 2 dl tej,
  • só,
  • bors,
  • szerecsendió,
  • 10 dkg medvehagyma,
  • 2 db tojás sárgája,
  • 1 dl tejszín,
  • 10 dkg krémsajt (cremor)

 

Egyszerű korall-karfiol, medvehagymával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Egyszerű korall-karfiol, medvehagymával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

Az egyszerű korall-karfiol, medvehagymával recept elkészítése

 

A korall-karfiolt lobogó, forrásban levő sós vízbe kell beletenni. Pici cukrot is tehetünk a vízbe. Ha brokkolit főznek, akkor szódabikarbónát kell beletenni a vízbe. A korallvirágot szép máglyába teszem. Vadfokhagymát, azaz medvehagymát lepirítunk, kevés borssal, sóval ízesítjük, hozzáadjuk az öntetet.

Az öntet vajból, lisztből és tejből készült. Legírozzuk, kevés szerecsendiót reszelünk bele. Picit hűl, ráöntjük a karfiolra. Reszelt hegyi sajttal szórjuk meg a tetejét, valamint  zsemlemorzsával, hogy szép piros legyen. Kb. 10 perc alatt a 180 Celsius fokos sütőben készre sül.

Tálalás: Petrezselyemzölddel, snidlinggel megszórjuk, aki szereti tejfellel is fogyaszthatja. Így, ilyen gyorsan készen is van a vacsoránk!

Ha szeretne még sok-sok recept közül válogatni, nézelődni, tippeket szerezni, nézzen körül itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában.

Jó étvágyat kívánunk!
(20030426)

Borajánló: Tokaji Furmint

 

Cím
recipe image
Recept neve
Egyszerű korall-karfiol, medvehagymával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.