Egyszerű spárgasaláta

Az egyszerű spárgasaláta recept hozzávalói

  • 50 dkg zöld spárga,
  • 50 dkg fehér spárga,
  • 1 db citrom leve,
  • 1 evőkanál mustár,
  • 0,8 dl olívaolaj,
  • 0,5 dl fehér borecet,
  • 0,5 dl forrázott lé spárga,
  • só,
  • őrölt bors,
  • kevés cukor,
  • 1 csokor francia petrezselyem,
  • 8 db koktélparadicsom,
  • 20 dkg pannónia sajt

 

Egyszerű spárgasaláta, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Egyszerű spárgasaláta, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

Az egyszerű spárgasaláta recept elkészítése

 

Spárgát bármikor, nagyon kampányolunk mellette. Persze szezonban, frissen a tökéletes, de szezonon kívül is hozzá lehet jutni. Nem a legolcsóbb, ez is igaz, de az íze és a hatása miatt bőven érdemes befektetni. Mondjuk ebbe a saláta jellegű receptbe. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

A megmosott zöld és fehér spárgákat zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk, majd a citromlével ízesített bő vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, és kihűtjük. Ezután 3-4 centisre daraboljuk, és salátástálba tesszük. A spárgához aktuális árat itt találnak. Szezonon kívül is hozzáférhető!

Az öntethez a mustárt, az olajjal elkeverjük, hozzáöntjük a fehér borecetet és a spárga forrázó levét. Sóval, borssal, kevés cukorral, az aprított francia petrezselyemmel ízesítjük. A dresszinget a salátára öntjük és óvatosan összeforgatjuk. Letakarjuk a tálat, és 1 órára hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön.

Közben a sajtkosárhoz a sajtot vékonyra reszeljük. Egy teflonos serpenyőt felforrósítunk, majd a reszelt sajtot nem túl vastagon 18 cm átmérőjű körbe egyenletesen beleszórjuk. Magas tűzön sütjük. Amikor az egyik oldala megpirul, lapátkanállal megfordítjuk és a másik oldalát is pirosra sütjük.

Ha elkészült gyors mozdulattal konyharuhára tesszük, és a ruha segítségével egy merőkanál hátára nyomjuk óvatosan, hogy a sajt kosárformát kapjon. Ha elkészült kihűtjük, majd ugyanígy elkészítjük a többi kosarat is. Tálaláskor a spárgasalátával töltött sajtkosarakat tányérokra tesszük, és a cikkekre vágott koktélparadicsommal, friss petrezselyemmel díszítjük.

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Édességre gondolt? Kattintson ide, nézzen körül! Húsételek között szeretne böngészni, csirkemell, pulykacomb, marha hátszín, sertéscomb? Nem probléma, széles a választék, nézzen körül itt! vagy talán egy jó leves? Itt lehet válogatni!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.