Friss zöldségek csirkehúsgombócokkal

Hozzávalók

40 dkg darált csirkehús
1 db zöld kaliforniai paprika

frissen őrölt bors
1 csokor petrezselyem
1 db tojás
0,5 dl olívaolaj
1 db kígyóuborka
3 db paradicsom
1 csokor piros retek
2 gerezd fokhagyma

Az öntethez:

0,5 dl olívaolaj

frissen őrölt bors
2,5 dl kefír
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem

 

Friss zöldségek csirkehúsgombócokkal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Friss zöldségek csirkehúsgombócokkal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A friss zöldségek csirkehúsgombócokkal recept elkészítése

 

A darált csirkehúst keverőedénybe tesszük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást. Sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel fűszerezzük. A csirkehúshoz aktuális árat itt találnak.

Ezután jól összedolgozzuk, majd vizes kézzel apró gombócokat gömbölyítünk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal. 200 fokos sütőben, pirosra sütjük.

Ha elkészült kihűtjük. A megmosott uborkát, paradicsomot, piros retket, kaliforniai paprikát, különböző formákra daraboljuk, és keverő edénybe tesszük.

Az öntethez a kefirt elkeverjük az extra szűz olívaolajjal. Sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, és hűtőbe téve, jól lehűtjük.

Tálaláskor a zöldségeket összeforgatjuk a kefires öntettel. Tányérra halmozzuk, és rászórjuk az apró húsgombócokat.

Egy másfajta csirkés receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Friss zöldségek csirkehúsgombócokkal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.