Frissen sütött zöldségek tésztafelfújttal

Hozzávalók, frissen sütött zöldségek tésztafelfújttal

  • 20 dkg karfiol,
  • 20 dkg gomba,
  • 20 dkg cukkini,
  • 1 db zöldpaprika,
  • 20 dkg spárga,
  • petrezselyem,
  • rozmaring,
  • 10 dkg vaj,
  • 10 dkg póréhagyma,
  • só,
  • bors,
  • ételízesítő,
  • 25 dkg tök

 

Frissen sütött zöldségek tésztafelfújttal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Frissen sütött zöldségek tésztafelfújttal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A frissen sütött zöldségek tésztafelfújttal recept elkészítése

 

Az előre kifőzött fodros tésztát összekeverjük tejföllel, sóval, borssal és finomra vágott petrezselyemzölddel. Alufólia hengerbe tesszük és megsütjük. Már kész is a tésztapuding vagy tésztafelfújt.

Olajat hevítünk, beletesszük a sárgarépát, a gombát, a cukkinit, a leforrázott kelvirágot, a brokkolit, s végül a spárgát. Mindig olyan sorrendben tesszük bele a zöldségféléket, hogy ami a legkönnyebben párolódik, az kerüljön a legvégére. Ha egy pici cukrot is teszünk rá, még ízletesebb lesz.

Ha szeretne még további receptek között böngészni, nézzenek körül itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában. Válasszák ki a kedvükre való receptet, és készítsék el! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030703CS, Lucullusi zöldségtál)

Cím
recipe image
Recept neve
Frissen sütött zöldségek tésztafelfújttal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.