Frissen sütött zöldségek tésztafelfújttal

A frissen sütött zöldségek tésztafelfújttal recept hozzávalói

  • 20 dkg karfiol,
  • 20 dkg gomba,
  • 20 dkg cukkini,
  • 1 db zöldpaprika,
  • 20 dkg spárga,
  • petrezselyem,
  • rozmaring,
  • 10 dkg vaj,
  • 10 dkg póréhagyma,
  • só,
  • bors,
  • ételízesítő,
  • 25 dkg tök
Frissen sütött zöldségek tésztafelfújttal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Frissen sütött zöldségek tésztafelfújttal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A frissen sütött zöldségek tésztafelfújttal recept elkészítése

 

Változatosan gyűjtöttük össze a zöldségeket ehhez a recepthez, egyben adunk egy tippet a tésztapuding elkészítéséhez is. Ahogyan azt a Mit főzzünk ma? oldalán már megszokhatták, egy recept, több ötlet. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

A Mit főzzünk ma? műsorában időnként spórolnunk kell a konyhai műveletekkel, most a tésztát készítettük el előre. Ezt az előre kifőzött fodros tésztát összekeverjük tejföllel, sóval, borssal és finomra vágott petrezselyemzölddel. Ezután alufólia hengerbe tesszük, és egyszerűen megsütjük. És már kész is a tésztapuding vagy tésztafelfújt. A fodros tésztához aktuális árakat itt találnak.

Következik a zöldségek elkészítése. Olajat hevítünk, beletesszük a sárgarépát, a gombát, a cukkinit, a leforrázott kelvirágot, a brokkolit, végül pedig jöhet a spárga. Az nagyon fontos, hogy mindig olyan sorrendben tegyük bele a zöldségféléket, hogy ami a legkönnyebben párolódik, az kerüljön a legvégére. És egy apró trükk a végére: ha egy pici cukrot is teszünk rá, még ízletesebb lesz. Ennyire egyszerű!

 

Egy másfajta pikáns zöldségreceptet itt találnak.

 

Ha szeretnének esetleg válogatni húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030703CS, Lucullusi zöldségtál)



Comments are closed.