Fűszeres juhtúróval sütött zöldségek

Hozzávalók, fűszeres juhtúróval sütött zöldségek

3 db padlizsán
3 db cukkini
1 doboz koktélparadicsom
6 db gomba
1-1 db piros és sárga kaliforniai paprika
1 szál póréhagyma
5 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyem
50 dkg juhtúró
1,5 liter tejföl
10 dkg reszelt sajt
3 db tojás sárgája
5 g vaj

őrölt fekete bors
kakukkfű

 

Fűszeres juhtúróval sütött zöldségek

Fűszeres juhtúróval sütött zöldségek

 

A fűszeres juhtúróval sütött zöldségek recept elkészítése

 

Egy jó kis zöldséges, juhtúrós recept a mai ajánlatunk. Lényege a rétegezés, relatíve könnyű munka, a végeredmény azonban fantasztikus. Ugye?

A zöldségeket megmossuk, felkarikázzuk, kivéve a fokhagymát és a paradicsomot. A juhtúrót összekeverjük a zúzott fokhagymával, a borssal és a durvára vágott petrezselyemmel. A juhtúróhoz aktuális árat itt találnak.

Vajjal kikenjük a tálat. Rétegezve rakjuk a zöldségeket, a rétegek közé pedig kakukkfüvet, sót és morzsolt juhtúrót szórunk. A paradicsom legyen legfelül. A tejfölt összekeverjük egy kis sóval és a tojás sárgájával, kevés vízzel kikeverjük, és a zöldségekre öntjük. Kicsit megrázogatjuk, hogy mindenhová lecsurogjon.

A tetejére reszelt sajtot szórunk, és 200 fokon, lefedve, kb. 40- 50 perc alatt készre sütjük. Negyedórával a befejezés előtt vegyük le a fedőt, hogy a sajt megpuhuljon.

Reméljük, megtetszett ez a recept, és el is készítik. Ha szeretnének hasonló remek receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Fűszeres juhtúróval sütött zöldségek
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.