Grillezett polenta morzsolt juhtúróval

A grillezett polenta morzsolt juhtúróval recept hozzávalói

7,5 dl víz vagy alaplé (kockából főtt leves is kitűnő), 175 g kukoricadara, 2 evőkanál vaj, 10 dkg bacon, 1 köteg snidling, só, bors

Grillezett polenta morzsolt juhtúróval

Grillezett polenta morzsolt juhtúróval

 

A grillezett polenta morzsolt juhtúróval recept elkészítése

 

Ez a mai recept önmagában is megállja a helyét, de simán adhatjuk köretként is jó kis sült húsokhoz akár. Cselesek voltunk, persze, hiszen ez nem más, mint a puliszka, ez a latinos-olaszos elnevezése a kásának, ami eredetileg árpakása, olaszul viszont már kukoricakása. Mert azért a konyhában összeérnek a szálak... Nézzék meg, és készítsék el így!

A folyadékot felforraljuk a sóval, majd beleszórjuk a kukoricadarát, és lassú tűzön kevergetve 5 percig főzzük, ennyi idő alatt összeáll teljesen. Levesszük a tűzről, gyorsan elkeverjük benne a vajat, az apróra vágott bacont és a snidlinget. Borsozzuk meg, majd egy kivajazott tálba öntsük ki, lapítsuk el, és hagyjuk kihűlni.

A kukoricadarához aktuális árat itt találnak. Szándékosan "bio" darát mutatunk, mert az sem annyira drága - ez egy költséghatékony köret:).

Miután kihűlt a polenta, vágjuk fel kockára, és süssük meg mind két oldalát a grillen. Köretként is fenséges, de morzsolt juhtúróval és tejfellel, önállóan is kiadós étel.

 

És ha már emlegettük a puliszkát, nézzenek meg egy másik receptet is!

 

Ha szeretne még további receptek között böngészni, vagy mondjuk kitalálni, milyen hús mellé készítsék el ezt a remek köretet, nézzenek körül itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában. Válasszák ki a kedvükre való receptet, és készítsék el! Várjuk vissza holnap is!

A konyhai hangulatnak komoly része a zene, adunk is egy kis alaphangot a recepthez!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Grillezett polenta morzsolt juhtúróval
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.