Grillezett polenta morzsolt juhtúróval

Hozzávalók, grillezett polenta morzsolt juhtúróval

7,5 dl víz vagy alaplé (kockából főtt leves is kitűnő)
175 g kukoricadara
2 evőkanál vaj
10 dkg bacon
1 köteg snidling

bors

 

Grillezett polenta morzsolt juhtúróval

Grillezett polenta morzsolt juhtúróval

 

A grillezett polenta morzsolt juhtúróval recept elkészítése

 

A folyadékot felforraljuk a sóval, majd beleszórjuk a kukoricadarát, és lassú tűzön kevergetve 5 percig főzzük, ennyi idő alatt összeáll teljesen. Levesszük a tűzről, gyorsan elkeverjük benne a vajat, az apróra vágott bacont és a snidlinget. Borsozzuk meg, majd egy kivajazott tálba öntsük ki, lapítsuk el, és hagyjuk kihűlni. A kukoricadarához aktuális árat itt találnak. Szándékosan "bio" darát mutatunk, mert az sem annyira drága - ez egy költséghatékony köret:).

Miután kihűlt a polenta, vágjuk fel kockára, és süssük meg mind két oldalát a grillen. Köretként is fenséges, de morzsolt juhtúróval és tejfellel, önállóan is kiadós étel.

Ha szeretne még további receptek között böngészni, vagy mondjuk kitalálni, milyen hús mellé készítsék el ezt a remek köretet, nézzenek körül itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában. Válasszák ki a kedvükre való receptet, és készítsék el! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Grillezett polenta morzsolt juhtúróval
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.