Hajdinával töltött joghurtos, sajtos káposztalevelek

Hozzávalók, hajdinával töltött joghurtos, sajtos káposztalevelek

8 db kelkáposztalevél
20 dkg hajdina

bors
2 újhagyma
1 db sárgarépa
1 db zeller
Appenzeller hegyi sajt
15 dkg vaj
2 dl joghurt
1 csomag petrezselyemzöld

 

Hajdinával töltött joghurtos, sajtos káposztalevelek

Hajdinával töltött joghurtos, sajtos káposztalevelek

 

A hajdinával töltött joghurtos, sajtos káposztalevelek recept elkészítése

 

A hajdinát bő, sós vízben kifőzzük. A kelkáposztát leveleire szedjük, és a finoman fűszeres vízben megfőzzük. A hajdina ázsiai eredetű kásanövény, a középkortól kezdve használatos nálunk. Bővebben itt olvashatnak róla.

Az újhagymát és a zöldségeket kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet pedig finomra, majd mindezeket vajon lepirítjuk.

Összekeverjük a főtt, lehűtött hajdinával, majd ízesítjük, és betöltjük a kelkáposztalevélbe. Vajazott formába tesszük, tetejére pedig tegyünk egy kevés (vagy sok?- Önökre bízom!) joghurttal összekevert sajtot, végül a sütőben 180 fokon 15 percig sütjük. Az Appenzellerhez aktuális árat itt találnak.

Szeretjük a töltött ételeket - itt is egy másik recept!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Hajdinával töltött joghurtos, sajtos káposztalevelek
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.