Inkák aranya tejszínes zöldségekkel

Hozzávalók:
50 dkg burgonya, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 20 dkg karfiol, 20 dkg brokkoli, 1 fej hagyma, só, bors, 1 dl fehérbor, 10 dkg vaj, 1 dl tejszín, 10 dkg gomba

 

Inkák aranya tejszínes zöldségekkel

Inkák aranya tejszínes zöldségekkel

 

Először is, mint minden alkalommal, megtisztítjuk a hozzávalókat.

A burgonyát héjában megfőzzük, majd hűlni hagyjuk.

Sós vízben megfőzzük a sárgarépát, a karfiolt és a brokkolit.

A hagymát apróra vágjuk, vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a főtt zöldségeket a zöldborsóval, gombával együtt.

Tejszínnel, fehérborral ízesítjük, majd burgonyakeményítővel sűrítjük.

A burgonyát megpirítjuk mellé, és így tálaljuk.

Igazán egyszerű, gyors, aki hiányolná esetleg a húst hozzá, egy pár debrecenivel kínálhatja.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Inkák aranya tejszínes zöldségekkel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.