Káposztás rétes

A káposztás rétes recept hozzávalói

1 kg savanyú káposzta, 20 dkg bacon, 2 nagy fej vöröshagyma, só, bors, borsikafű, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 csomag petrezselyem

Káposztás rétes

Káposztás rétes

 

A káposztás rétes recept elkészítése

 

Borsikafű, alias csombor, ez lesz ennek a receptnek a meghatározó fűszere. Végtelenül egyszerű alapanyagokból készül egy nagyon jó kis étel, ez ugye a konyhai varázslat. Nézzék meg, és készítsék is el így!

A csíkra vágott szalonnát üvegesre hevítjük, hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát, lepirítjuk. Ha szükséges mossuk ki a káposztát, vágjuk át és adjuk a szalonnás alaphoz, ízesítsük borssal, fokhagymával, borsikafűvel, petrezselyemmel, pároljuk össze. A borsikafűhöz aktuális árat itt találnak.

A megolajozott zsemlemorzsával szórt réteslapra tesszük egy sorba a tölteléket. Feltekerjük, tojással kenjük meg, sajttal szórjuk be, és süssük pirosra. Tálaláskor kínáljunk hozzá tejfölt.

 

Ha már rétes, itt mutatunk egy teljesen más verziót, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Káposztás rétes
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.