Kapros karalábéragu

Hozzávalók, kapros karalábéragu

  • 50 dkg darált sertéshús,
  • 1 csomag fasírtpor,
  • 5 dkg vaj,
  • 4 db karalábé,
  • 1 dl tejszín,
  • 5 dkg liszt,
  • 1 csomag kapor,
  • fél csomag petrezselyemzöld,
  • ételízesítő,
  • bors (őrölt),
  • vadrizs

 

Kapros karalábéragu

Kapros karalábéragu

 

A kapros karalábéragu elkészítése

 

A darált sertéshúst, a tejben áztatott zsemlét és a tojást összekeverjük, egyneműsítjük. Ízesítjük apróra vágott kaporral, petrezselyemzölddel, borssal, ételízesítővel és reszelt füstölt sajttal.

Spicckanalat olvasztott vajba mártunk, és így formázzuk meg vele a steaket. Hőálló tálba rakjuk, megszórjuk zsemlemorzsával, és sütőben (vagy olajban) megsütjük.

Kapros karalábéragu:
A felhevített vajba beletesszük az egyenletes kockára felvágott karalábét. Kevés cukorral, sóval, ételízesítővel ízesítjük.

Pároljuk, üvegesre hevítjük. Rátesszük az apróra vágott kaprot, petrezselyemzöldet. Kevés lisztet szórunk rá. Amikor a liszt kihabzott, felengedjük tejszínnel, tejjel, és kevés vízzel, majd kiforraljuk.

Így tálaljuk:
Főtt vadrizzsel tálaljuk, amit a kivajazott formából a tálra öntünk. Mellé tesszük a karalábéragut, erre helyezzük a pirosra sült steakeket. Reszelt sajttal megszórjuk a rizst, és friss kaporral megdíszítjük a tálat.

Egy másik karalábés receptért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kapros karalábéragu
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.