Kapros karalábéragu

A kapros karalábéragu recept hozzávalói

  • 50 dkg darált sertéshús,
  • 1 csomag fasírtpor,
  • 5 dkg vaj,
  • 4 db karalábé,
  • 1 dl tejszín,
  • 5 dkg liszt,
  • 1 csomag kapor,
  • fél csomag petrezselyemzöld,
  • ételízesítő,
  • őrölt bors,
  • vadrizs
Kapros karalábéragu

Kapros karalábéragu

 

A kapros karalábéragu recept elkészítése

 

Nem tettük a címbe a fasírtot, mert úgy gondoltuk, az most csak a bónusz a remek raguhoz. A karalábé lesz most az a zöldség, ami főszerepbe kerül. Nézzék meg, miként, és készítsék is el így a receptet!

Először is a darált sertéshúst, a tejben áztatott zsemlét és a tojást összekeverjük, azaz egyneműsítjük. Ezután ízesítjük apróra vágott kaporral, petrezselyemzölddel, borssal, ételízesítővel, valamint reszelt füstölt sajttal. A darált sertéshúshoz aktuális árakat itt találnak.

Amint az alappal megvagyunk, egy spicckanalat olvasztott vajba mártunk, ezzel fogjuk megformázni a fasírtokat. Miután ezzel a művelettel is megvagyunk, az elkészült vagdaltakat egy hőálló tálba rakjuk, megszórjuk zsemlemorzsával, és sütőben, vagy olajban, ahogy tetszik, megsütjük.

Elkészítjük a kapros karalábéragut. Először a felhevített vajba beletesszük az egyenletes kockára felvágott karalábét. Ezután kevés cukorral, sóval, ételízesítővel ízesítjük.

Pároljuk, üvegesre hevítjük, majd rátesszük az apróra vágott kaprot, petrezselyemzöldet. Egy kevés lisztet szórunk rá. Amikor a liszt kihabzott, akkor engedjük fel tejszínnel, tejjel, és egy kevés vízzel, majd pedig kiforraljuk.

Főtt vadrizzsel tálaljuk, amit a kivajazott formából a tálra öntünk. Mellé tesszük a karalábéragut, erre helyezzük a pirosra sült fasírtokat. Végül reszelt sajttal megszórjuk a rizst, és friss kaporral megdíszítjük a tálat. Különleges ételt kapunk, egyszerű hozzávalókból!

 

Egy másik karalábés receptért kattintsanak ide!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kapros karalábéragu
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.