Kelkáposztarolád vargányával

A kelkáposztarolád vargányával recept hozzávalói

8 db kelkáposztalevél főzve, 10 dkg toastkenyér, 4 dkg vaj, 60 dkg közepes vargányagomba, 2 db tojás, 10 dkg sajtkrém, 2 gerezd fokhagyma, 4 dkg parmezán sajt, 1 evőkanál tejszínes torma, 2 dl tejszín, 1 evőkanál burgonyakeményítő, 1 dl fehérbor, 2 dl zöldségalaplé, bors, mustár, rozmaring, petrezselyem

Kelkáposztarolád vargányával

Kelkáposztarolád vargányával

 

A kelkáposztarolád vargányával recept elkészítése

 

Aki szorgosan böngészi a Mit főzzünk ma? receptjeit, láthatja, hogy a kelkáposztarolád eléggé bejött nekünk, van is jópár recept a témában. Na jó, nem 100 000, de ne butáskodjunk, ki használ ennyi receptet... Summa, nézzék meg ezt a verziót is, és egy vidám napon (de akár szomorún is) készítsék el így! Így is!

A tisztított vargányagombákat két részre  osztjuk: az egyik felét a főzés során használjuk fel., a másik fele pedig majd a végén koronázza meg az ételt, díszítésként. A vargányához aktuális árat itt találnak. Mindig hangsúlyozzuk, hogy szezonban az igazi, de a gyorsfagyasztásnak köszönhetően bármikor el tudják készíteni ezt a receptet.

A vargánya egyik részét tehát forró olajon aranysárgára sütjük, majd lehűtjük, és 3 cm vastag kockára vágjuk. Összekeverjük a szintén kockára vágott kenyérrel, tojással, fokhagymával, sajtkrémmel, sóval, borssal, parmezánnal, és a leeső kelkáposztarészekkel.

Megtöltjük vele a kierezett leveleket, majd vajazott sütőlemezen vagy tepsiben 140 fokon 25-30 percig sütjük.

Közben egy serpenyőben vajat olvasztunk, majd a zöldségalaplevet borral, mustárral, tormával, maradék sajtkrémmel, és tejszínnel összekeverünk, felforraljuk, burgonyakeményítővel besűrítjük. Ízesítjük még kakukkfűvel. A megsült kelkáposztaroládot a maradék vargányagombával tálaljuk, ízlésesen melléöntve a tejszínes mustáros tormamártást.

 

Itt megnézhetnek egy másfajta kelkáposztás receptet!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És tudják jól, természetesen várjuk vissza holnap is, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kelkáposztarolád vargányával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.