Lóbabragu zöldséggel és füstölt csülökkel

Hozzávalók:
30 dkg lóbab (nagy szemű bab), só, bors, 5 dkg sárgarépa, 1 db füstölt csülök, babérlevél, 2 db paradicsom, 1 db paprika, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál paradicsompüré, 1 csomag újhagyma, 5 dkg szalonna, vaj

 

A csülköt a lóbabbal babérleveles vízben már előre puhára főztük.

Vajat olvasztunk, hagymát pirítunk benne, hozzáadjuk a fokhagymát, a sárgarépát és egy kanál paradicsompürét. Ennél az ételnél a paradicsompüré lepirítása nagyon fontos.

Apró kockra vágjuk fel a szalonnát, hozzáadjuk, majd következnek a zöldségek, végül a lóbab, felengedjük, kiforraljuk. A csülköt felszeleteljük. Tálalásnál alulra kerül a ragu, rá a csülökszeletek.

Itt van még egy kiváló csülökrecept!

 

Lóbabragu zöldséggel és füstölt csülökkel

Lóbabragu zöldséggel és füstölt csülökkel

 

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Lóbabragu zöldséggel és füstölt csülökkel
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.