Lóbabragu zöldséggel és füstölt csülökkel

Hozzávalók, lóbabragu zöldséggel és füstölt csülökkel

30 dkg lóbab (nagy szemű bab)
só, bors
5 dkg sárgarépa
1 db füstölt csülök
babérlevél
2 db paradicsom
1 db paprika
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál paradicsompüré
1 csomag újhagyma
5 dkg szalonna
vaj

 

Lóbabragu zöldséggel és füstölt csülökkel

Lóbabragu zöldséggel és füstölt csülökkel

 

A csülköt a lóbabbal babérleveles vízben már előre puhára főztük. A csülökhöz aktuális árat itt találnak.

Vajat olvasztunk, hagymát pirítunk benne, hozzáadjuk a fokhagymát, a sárgarépát és egy kanál paradicsompürét. Ennél az ételnél a paradicsompüré lepirítása nagyon fontos.

Apró kockára vágjuk fel a szalonnát, hozzáadjuk, majd következnek a zöldségek, végül a lóbab, felengedjük, kiforraljuk. A csülköt felszeleteljük. Tálalásnál alulra kerül a ragu, rá a csülökszeletek.

Itt van még egy kiváló csülökrecept!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Lóbabragu zöldséggel és füstölt csülökkel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.