Hozzávalók, lóbabragu zöldséggel és füstölt csülökkel
30 dkg lóbab (nagy szemű bab)
só, bors
5 dkg sárgarépa
1 db füstölt csülök
babérlevél
2 db paradicsom
1 db paprika
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál paradicsompüré
1 csomag újhagyma
5 dkg szalonna
vaj

Lóbabragu zöldséggel és füstölt csülökkel
A csülköt a lóbabbal babérleveles vízben már előre puhára főztük. A csülökhöz aktuális árat itt találnak.
Vajat olvasztunk, hagymát pirítunk benne, hozzáadjuk a fokhagymát, a sárgarépát és egy kanál paradicsompürét. Ennél az ételnél a paradicsompüré lepirítása nagyon fontos.
Apró kockára vágjuk fel a szalonnát, hozzáadjuk, majd következnek a zöldségek, végül a lóbab, felengedjük, kiforraljuk. A csülköt felszeleteljük. Tálalásnál alulra kerül a ragu, rá a csülökszeletek.
Itt van még egy kiváló csülökrecept!
Jó étvágyat kívánunk!
