Mandulás burgonyafánk pikáns zöldséggel

Hozzávalók, mandulás burgonyafánk pikáns zöldséggel

  • 25 dkg burgonya,
  • 30-35 dkg liszt,
  • 3 dkg élesztő ,
  • só,
  • bors,
  • szerecsendió,
  • 5 dkg vaj,
  • 10 dkg mandula,
  • 1,5-2 dl tej,
  • 1 db sárgarépa,
  • 1 db zeller,
  • 20 dkg gomba,
  • 1 csomag petrezselyem,
  • 1 evőkanál mustár,
  • 1 db citrom,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 2 kanál cukor,
  • 3 dl tejföl,
  • olaj (sütéshez)

 

 Mandulás burgonyafánk pikáns zöldséggel

Mandulás burgonyafánk pikáns zöldséggel

 

A mandulás burgonyafánk pikáns zöldséggel recept elkészítése

 

A forró, főtt burgonyát áttörjük. Kihűlés után hozzákeverjük a lisztet, vajat, fűszereket és a futtatott élesztőt, legalább duplájára kelesztjük, huzatmentes helyen.

A megkelt tésztába keverjük a mandulát (ha egy kicsit „tüskés" lesz tőle nem baj), és kanál segítségével, felhevített olajba szaggatjuk, és aranysárgára sütjük, lecsepegtetjük. A mandulához aktuális árat itt találnak.

Pikáns mártásunkat elkészítjük. Olajon a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldségeket, fűszereket és félpuhára pároljuk. Tejfeles habarással besűrítjük, és szükség szerint utána ízesítünk. Tálaláskor a fánk köré öntjük a pikáns zöldségeinket.

A húsevő vendégeinknek kínáljunk hozzá főtt marhát, csirkemellet vagy pulykahúst.

Ha szeretne sok-sok zöldséges recept közül válogatni, kattintson ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Mandulás burgonyafánk pikáns zöldséggel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.