Marinált padlizsán csirkemellel

Hozzávalók, marinált padlizsán csirkemellel

60 dkg csirke
30 dkg padlizsán

12 dkg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
bors
oregano
fél köteg petrezselyem, kenyér

 

Marinált padlizsán csirkemellel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Marinált padlizsán csirkemellel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

Ezt a receptet Rómából hoztam Önöknek. Esténként egy családias kisvendéglőben vacsoráztam, és a vendéglő tulajdonosa - a sokadik alkalomkor, miután ráadásul megtudta, mivel is foglalkozom - megosztotta velem ennek az ételnek a titkát.

 

A marinált padlizsán csirkemellel recept elkészítése

 

Először elkészítem a pestót. Apróra vágott rukkolát keverek össze olívaolajjal. Más zöldfűszernövényből is elkészíthetik, apróra vágott petrezselyemből, vagy bazsalikomból például.

A padlizsánt kockára vágom, forró, sós vízbe beáztatom. Nagyon kevés forró olajon megpirítom, mert a padlizsán olyan, mint a szivacs: ha sok olajat használnék, akkor csak magába szívná az olajat. Sózom, borsozom, hozzáadom a szintén kockára vágott paradicsomot.

A csirkemellet formázom, sózom, borsozom, megsütöm. A kruton pedig nem más, mint sütőben pirított kenyér. Megformázom, levágom a széleit, és ügyesen a csirkemell formájához igazítom. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Tálalásnál a krutonra teszem a sült csirkét, tetejére a marinált padlizsánt, köré a pestót. Petrezselyemzölddel díszítem.

Egy más karakterű csirkés receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Marinált padlizsán csirkemellel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.