Medvehagymás pesztós krumpli

Hozzávalók, medvehagymás pesztós krumpli

60 dkg burgonya,
5 dkg medvehagyma,
5 dkg mandula,
2 evőkanál olívaolaj,
10 dkg mozzarella,
só,
bors,
30 dkg paradicsom,
1 csomag ruccola,
pirított mandula,
parmezán

 

Medvehagymás pesztós krumpli

Medvehagymás pesztós krumpli

 

A medvehagymás pesztós krumpli recept elkészítése

 

Előkészítjük a pesztó alapanyagait: a pirított mandulát, a medvehagymát, majd ezeket összekeverjük olívaolajjal és parmezánsajttal. A medvehagyma levelét, szárát ledaráltuk, így fogjuk felhasználni.

És akkor jöjjön a szokásos részletes tájékoztatás, honnan lesz medvehagymánk, és persze mennyiért? Nyilván ez a kérdés, itt pedig a válasz, természetesen. A medvehagymáról, vagy ha így ismernék, vadfokhagymáról korábban már több szó esett, így most erre külön nem térünk ki, ellenben parmezán is kell ehhez a recepthez, itt is van a részletes infó parmezánárakról.

Közben a burgonyákat megmossuk, sózzuk, borsozzuk, majd alufóliába tekerjük egyenként a burgonyákat, így sütöttük meg. Óriásszaloncukor volt a formájuk egyébként - no, de ki látott nyáron szaloncukrot?

Ezalatt elkészítjük a medvehagymás pesztót. Megpirítjuk a paradicsomot, hozzáadjuk a szeletelt mandulát, végül megszórjuk parmezánnal.

Sokan nem szeretik a parmezán erőteljes illatát. Nekik azt ajánljuk, tegyék be pár napra a fagyasztóba, az erős illat elszáll, de a jól ismert, finom íz megmarad. A burgonyákat alulra helyezzük, megkenjük a pesztóval, és rátesszük a sült paradicsomot. Ruccola-fészekben tálaljuk. Ehhez a recepthez ajánlunk egy remek gyümölcsös-palacsintás desszertet, itt találják!

Kedvet kaptak a medvehagymához? Itt egy másik recept vele!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Medvehagymás pesztós krumpli
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.