Medvehagymás pesztós krumpli

Hozzávalók

60 dkg burgonya, 5 dkg medvehagyma, 5 dkg mandula, 2 evőkanál olívaolaj, 10 dkg mozzarella, só, bors, 30 dkg paradicsom, 1 csomag ruccola, pirított mandula, parmezán

 

Medvehagymás pesztós krumpli

Medvehagymás pesztós krumpli

 

Előkészítjük a pesztó alapanyagait: a pirított mandulát, a medvehagymát, majd ezeket összekeverjük olívaolajjal és parmezánsajttal. A medvehagyma levelét, szárát ledaráltuk, így fogjuk felhasználni.

És akkor jöjjön a szokásos részletes tájékoztatás, honnan lesz medvehagymánk, és persze mennyiért? Nyilván ez a kérdés, itt pedig a válasz, természetesen. A medvehagymáról, vagy ha így ismernék, vadfokhagymáról korábban már több szó esett, így most erre külön nem térünk ki, ellenben parmezán is kell ehhez a recepthez, itt is van a részletes infó parmezánárakról.

Közben a burgonyákat megmossuk, sózzuk, borsozzuk, majd alufóliába tekerjük egyenként a burgonyákat, így sütöttük meg. Óriásszaloncukor volt a formájuk egyébként - no, de ki látott nyáron szaloncukrot?

Ezalatt elkészítjük a medvehagymás pesztót. Megpirítjuk a paradicsomot, hozzáadjuk a szeletelt mandulát, végül megszórjuk parmezánnal.

Sokan nem szeretik a parmezán erőteljes illatát. Nekik azt ajánljuk, tegyék be pár napra a fagyasztóba, az erős illat elszáll, de a jól ismert, finom íz megmarad. A burgonyákat alulra helyezzük, megkenjük a pesztóval, és rátesszük a sült paradicsomot. Ruccola-fészekben tálaljuk.

Ehhez a recepthez ajánlunk egy remek gyümölcsös-palacsintás desszertet, itt találják!

Kedvet kaptak a medvehagymához? Itt egy másik recept vele!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Medvehagymás pesztós krumpli
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.