Pácolt paprika pikáns lencsével töltve

Hozzávalók, pácolt paprika pikáns lencsével töltve

30 dkg lencse
1 db babérlevél

1 evőkanál dijoni mustár
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
kevés cukor
kevés ecet
4 db nagyobb pritamin paprika
6 dl víz

cukor
ecet
1 csokor petrezselyem
1 szál rozmaring
1 gerezd fokhagyma
1,5 dl olívaolaj

 

Pácolt paprika pikáns lencsével töltve

Pácolt paprika pikáns lencsével töltve

 

A pácolt paprika pikáns lencsével töltve recept elkészítése

 

Az előző este beáztatott lencsét sós, babérleveles vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és villával nagyjából összetörjük. Ezután sóval, borssal, a dijoni mustárral, a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, kevés cukorral, és ecettel pikánsra ízesítjük. A lencséhez aktuális árat itt találnak.

Ha elkészült, 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Közben a pácolt paprikához a megmosott pritaminpaprikákat hosszában félbevágjuk, kimagozzuk, majd a sóval, cukorral, ecettel ízesített vízben roppanósra főzzük, és lecsepegtetjük.

Most tálba tesszük, majd a páchoz az aprított petrezselymet, rozmaringot, a zúzott fokhagymát az olívaolajba szórjuk, összekeverjük és sózzuk, borsozzuk. Ezután meglocsoljuk vele a paprikákat, és 1 órára hűtőbe tesszük  pácolódni.

Tálaláskor a pácolt paprikákat tányérra fektetjük, majd megtöltjük a pikáns lencsekrémmel, és körbelocsoljuk a paprika fűszeres olajával.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Egy másik, lencsével készült ételért kattintson ide!

Cím
recipe image
Recept neve
Pácolt paprika pikáns lencsével töltve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.