Padlizsán fűszeres hússal töltve

Hozzávalók

4 db padlizsán, 1 dl olaj (olíva), 4 db paprika (zöld), 3 evőkanál vaj, 1 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál paradicsompüré, 4 db paradicsom, 0,5 kg darált hús (marha), 0,5 csésze petrezselyem, 0,5 csésze kapor, só, bors

 

 

Hámozzuk meg a padlizsánt úgy, hogy a szára rajta maradjon, vágjuk be hosszában, de úgy, hogy ne vágjuk át, és ne terjedjen ki a végekhez.

Tegyük bele egy nagy tál erősen sós vízbe, és forraljuk fel, majd tegyük félre egy konyhai papírtörlőre lecsepegni.

Közben olvasszuk fel a vajat, dobjuk rá a reszelt vagy apróra vágott hagymát és a fokhagymát, dinszteljük meg, de vigyázzunk, hogy meg ne égjen! Adjuk hozzá a paradicsompürét és a kockázott paradicsomot, majd a húst, a kaprot, a petrezselymet és az alaplevet. Sózzuk és borsozzuk meg alaposan és pároljuk nagy lángon kb. 5 percig.

A lecsepegtetett padlizsánokból óvatosan nyomjuk ki a maradék vizet, majd a felhevített olívaolajon süssük világosbarnára minden oldalát, kb. 2 percet vesz majd igénybe.

Egy mély tálba rakjuk bele a padlizsánokat a vágással fölfelé, sózzuk meg őket, halmozzuk bele a tölteléket, tegyünk a tetejére egy-egy zöldpaprikát apróra vágva és negyed paradicsomot.

Locsoljuk meg a hús alatt maradt szafttal és 180 fokra előmelegített sütőben, süssük össze. Forrón tálaljuk, díszítjük kaporral és petrezselyemmel.

A teljes videóreceptet itt találják!

Tetszik a padlizsán? Itt van még egy padlizsános recept - természetesen más karakterrel!

 

Padlizsán fűszeres hússal töltve

Padlizsán fűszeres hússal töltve

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Padlizsán fűszeres hússal töltve
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.