Padlizsán szorentin, borban pácolt jércemellel

Hozzávalók

60 dkg jércemell, kakukkfű, 4 dl bor (fehér), 3 db paradicsom, 15 dkg sajt (kecske), 8 db olívabogyó, 1 db padlizsán, 1 evőkanál vaj

 

Padlizsán szorentin, borban pácolt jércemellel

Padlizsán szorentin, borban pácolt jércemellel

 

A padlizsán szorentin, borban pácolt jércemellel recept elkészítése

 

A jércemellből szeleteket vágunk, bepácoljuk fehérborba, és kakukkfűvel megszórjuk. Hűtőbe helyezzük, és állni hagyjuk egy napot. A jércemellhez aktuális árat itt találnak.

A padlizsánból karikákat vágunk, a paradicsomból is. Majd a padlizsánt meggrillezzük, ráhelyezzük a karika paradicsomot, a tetejére kecskesajtot, legfelülre pedig olívabogyót teszünk. Így forró sütőbe helyezzük, és addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad.

Eközben egy serpenyőben olajat melegítünk, amibe a pácolt csirkéket beletesszük. Mindkét oldalát szépen megsütjük, majd egy kevés páclevet öntünk alá, amit vajjal besűrítünk. Majd tálaljuk, padlizsán szorentin körettel.

Egy másfajta padlizsánreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Padlizsán szorentin, borban pácolt jércemellel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.