Padlizsános, krumplis lecsós borda

A padlizsános, krumplis lecsós borda recept hozzávalói

40-50 dkg sertésborda, 10 dkg darált sertéshús, só, bors, kömény, kiskanál fűszerpaprika, 3 gerezd fokhagyma, 1 db közepes padlizsán, 1 fej lilahagyma, 2-2 db paprika és paradicsom, 2 db főtt burgonya, 5 dkg füstölt szalonna

Padlizsános, krumplis lecsós borda

Padlizsános, krumplis lecsós borda

 

A padlizsános, krumplis lecsós borda recept elkészítése

 

Jó Mit főzzünk ma?-szokás szerint egy kicsit másképp, semmi sem lesz megszokott ebben a receptben, megígérhetjük. Nézzék meg, mi is az a kicsit másképp, és persze készítsék is el így ezt a receptet!

Azzal kezdünk ma, hogy a darált húst, sót, borsot, fokhagymát, köményt, fűszerpaprikát, összekeverjük. Mondhatnánk úgy is, hogy készítünk egy egyszerűsített kolbászmasszát. Amint a keveréssel megvagyunk, a masszát beletöltjük a bordákba, majd kevés zsiradékban megsütjük, zúzott fokhagymával ízesítjük. Fehérborral felöntjük, és néhány perc alatt beforraljuk. A sertéskarajhoz aktuális árat itt találnak.

A lecsóhoz a padlizsánt, a lilahagymát, paprikát és paradicsomot, a főtt burgonyát és a szalonnát felszeleteljük. A szalonnát lilahagymával lepirítjuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Egy nagyon kevés fehér bort még ehhez is adunk.

 

Itt mutatunk egy másfajta padlizsános receptet, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.