Paprikás burgonya kicsit másképp

A paprikás burgonya kicsit másképp recept hozzávalói

1 kg újburgonya, só, bors, pirospaprika, majoranna, petrezselyemzöld, 20 dkg mini debreceni, 1 csomag újhagyma, 10 dkg zöldborsó, 4 db tojás, 0,5 dl olaj, 1 db fokhagyma

Paprikás burgonya kicsit másképp

Paprikás burgonya kicsit másképp

 

A paprikás burgonya kicsit másképp recept elkészítése

 

A paprikás krumpli konyhánk egyik alapvető étele, és tudom én, hogy mindenkinek megvan a jól bevált, semmihez sem hasonlítható receptje. Egy szakácsnak azonban az a dolga, hogy még az ilyen megrögzöttségekbe is megpróbáljon egy kicsit „belepiszkálni”, hátha lesz valaki, akinek megtetszik. És nem is csak megtetszik, de el is készíti, többször is így! Kíváncsian várom a véleményüket!

Azzal kezdünk most, hogy a karikára vágott újhagymát étolajon lepirítjuk, sóval, borssal, valamint majorannával, és egy kevés fokhagymával ízesítjük. Ezután hozzáadjuk a szeletekre vágott újburgonyát, és puhára pároljuk. A mini debrecenit először külön megsütjük, majd az is hozzákerül. Krumplihoz aktuális árakat itt találnak.

Tálaláskor adjuk mellé a zöldborsót, hogy ne veszítse el a friss ízt, és ezzel egy kicsit megbolondítsa a hagyományos kolompért. A tetejére sütünk egy tükörtojást (vagy kettőt – ahogyan érzik), és ezzel mintegy megkoronázzuk ezt a kicsit megspékelt paprikás krumplit. Kicsit másképp, kipróbálják?

 

És ha már paprikás krumpli, a Mit főzzünk ma? oldalán, tudják, mindenhez van egy másik variáció is. És ez most is igaz, nézzék csak meg!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.