Paradicsom grillen, fokhagymapürével

A paradicsom grillen, fokhagymapürével recept hozzávalói

5 db fokhagymagerezd, 3 evőkanál olaj, 20 dkg radicchio, 4 db nagy paradicsom, 2 evőkanál fehérborecet, só, bors, cukor, 9 evőkanál olívaolaj, fél csomag bazsalikom

Paradicsom grillen, fokhagymapürével

Paradicsom grillen, fokhagymapürével

 

A paradicsom grillen, fokhagymapürével recept elkészítése

 

Alapvetően nyári receptről van szó, esti grillezéshez, beszélgetéshez remekül passzol. De el lehet készíteni a konyhában is, hűvösebb napokon, felidézve a könnyed nyárestéket! Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Most azzal kezdünk, hogy 5 db fokhagymagerezdet vékony szeletekre vágunk, és 3 evőkanál olajon aranybarnára sütjük.

Közben a radicchiot megtisztítjuk, megmossuk, majd leszárítjuk. A nagy paradicsomokat 1 cm mélyen bevágjuk, és sütőben elősütjük. Megkenjük a fokhagymás olajjal. Olívaolajhoz aktuális árat itt találnak.

A fokhagymás olaj a következőképpen készül: 2 evőkanál fehérborecetet, sót, borsot, 1 kávéskanál cukrot és 9 evőkanál olívaolajat összekeverünk. Ízesítjük fél csomag bazsalikommal, majd lepürésítjük.

A sült paradicsomokat ráhelyezzük a radicchio-ágyra, majd ezzel a bazsalikomos fokhagymás vinaigrette-el megkenjük a tetejüket, és így tálaljuk. Készítsék el feltétlenül!

 

Egy másik sütnivaló receptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.