Paradicsomos szélesbab sertésbordával

 

Hozzávalók

60 dkg romano (szélesbab), só, kevés vaj, 10 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 1 dl vörösbor, 4 db paradicsom, 1 kávéskanál cukor, csipetnyi kakukkfű,
80 dkg sertésborda

 

Paradicsomos szélesbab sertésbordával

Paradicsomos szélesbab sertésbordával

 

A paradicsomos szélesbab sertésbordával recept elkészítése

 

Tisztítsuk meg a szélesbabot, és vágjuk ujjnyi vastagra. Főzzük meg sós, vajas vízben, majd szűrjük le.

A vöröshagymát vágjuk kockára, a fokhagymagerezdeket préseljük össze. Az olajon pirítsuk meg a hagymát, majd tegyük hozzá a fokhagymát. 1 dl vörösborral öntsük fel, és főzzük fel. Adjunk hozzá 4 fej gerezdekre vágott paradicsomot, sót, borsot, cukrot, és határozottan főzzük össze.

Közben csipet kakukkfűvel fűszerezzük a babot, és tegyük hozzá a paradicsommártáshoz. Összeforgatjuk a serpenyőben.

80 dkg sertésbordát felszeletelünk, klopfoljuk, fűszerezzük, és roston megsütjük. Tálaláskor kiválóan illik hozzá a paradicsomos romano bab. Zöldhagymával díszítjük.

Egy egészen más karakterű babos receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Paradicsomos szélesbab sertésbordával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.